Problem pasa lutalica

Bugojno: 50.000 KM žrtvama ugriza pasa lutalica

Lifestyle / Flash | 15. 04. 2015. u 08:30 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 50.000 KM trebalo bi biti isplaćeno iz proračuna Općine Bugojno po tužbama građana koji su bili žrtve ugriza pasa- lutalica, rečeno je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća.

Zbog toga su vijećnici, nakon duže rasprave, insistirali da se što prije riješi pitanje pasa-lutalica.

Od nadležnih općinskih službi i načelnika zatražili su da hitno reagiraju, s ciljem prevazilaženja stanja koje su nazvali 'zabrinjavajućim'.

Prvi čovjek općine Hasan Ajkunić kazao je u izjavi za medije, po okončanju sjednice, da 'problem pasa-lutalica nije samo problem općine Bugojno, nego i drugih sredina u BiH'.

Naglasio je da rješavanje ovog pitanja otežavaju i usporavaju različiti propisi na nivou dvaju entiteta, kao i nedostatak sredstava koja bi bila utrošena u izgradnju azila za pse- lutalice, koji bi u njima boravili jedno izvjesno vrijeme.

''Već pet godina tražimo izmjene i usuglašavnje postojećih zakona i istovjetnu primjenu na cijelom području BiH. Određene aktivnosti smo pokrenuli i putem Saveza općina i gradova Federacije BiH i mi se nadamo da ćemo uskoro moći kazati kako smo bliže rješavanju problema pasa-lutalica. Istina, u tom pravcu ponekad nam odmažu i pojedini građani koji pse hrane na mjestima gdje se oni i najviše okupljaju, a to su, uglavnom, područja u užem dijelu grada, oko zdravstvenih ustanova, školskih objekata i parkova'', kazao je Ajkunić.

Pozvao je sve građane da pomognu općinskoj vlasti i lokalnoj zajednici, te radnicima javnih poduzeća 'Čistoća' i 'Veterinarska stanica', da realiziraju akciju u kojoj se s ulica planiraju ukloniti bolesni i agresivni psi.

''Građanima će uskoro biti dostupan broj telefona na koji će moći prijaviti lokacije na kojima se takvi psi nalaze. Na taj način ćemo problem ublažiti, do njegovog konačnog rješenja. Sama činjenica da su sve dosadašnje tužbe građana, koji su bili napadnuti od pasa-lutalica, išle u njihovu korist, potvrđuju da se radi o prioritetu kojem ćemo, sigurno, u narednim mjesecima posvetiti veću pažnju'', istaknuo je Ajkunić.

Kopirati
Drag cursor here to close