Zima

Buđenje uz minus: Danas najviša temperatura do 8 stupnjeva

Lifestyle / Flash | 21. 01. 2016. u 07:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini danas se u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, gdje je u višim područjima moguć slab i povremen snijeg. U ostatku zemlje bit će pretežno vedro. Očekuje se najviša dnevna temperatura dnevna od -2 do 4, a na jugu od 4 do 8 stupnjeva.

Temperature zraka u 7.00 sati: Kupres -11 stupnjeva, Bugojno -10, Bjelašnica i Sokolac -9, Goražde -8, Zenica -7, Ivan-sedlo i Sarajevo -6, Jajce -5, Bihać, Drvar, Livno i Srebrenica -3, Sanski Most i Tuzla -2, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Prijedor, Stolac i Zvornik -1, Trebinje 0, Mostar 1 i Neum 3 strupnja.

Biometeorološke prilike će biti ugodnije. Stabilno i sunčanije vrijeme pozitivno će danas djelovati na većinu populacije.

Iako će djelimično otopliti i dalje je potrebno voditi računa o primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, naročito osjetljive grupe poput kroničnih bolesnika, starijih osoba i djece, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Bosni i Hercegovini promet se jutros odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Zaleđenih lokaliteta ima na dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Ekipe putnih službi vrše posipanje, ali zbog vrlo niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala. Skreće se pažnja i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Apelira se na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obvezno za sve kategorije vozila.

 

Kopirati
Drag cursor here to close