TV nas uništava

Britanski znanstvenik tvrdi kako se parovi više neće seksati do 2030. godine

Lifestyle / Flash | 10. 06. 2016. u 06:28 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opsjednuti ste novom sezonom "Igri prijestolja"?

Ili naravno bilo kojom drugom serijom, koju trenutno pratite? Ako je odgovor "da", tvoj seksualni život itekako pati zbog toga, otkriva jedan znanstvenik iz Velike Britanije.

Njegovo ime je David Spiegelhalter, a on je profesor i statističar na Sveučilištu Cambridge te osoba koja je vrlo zabrinuta činjenicom koliko se puta tjedno suvremeni parovi upuštaju u seksualne avanture, sugerirajući kako nam seksualni život uništava upravo televizija.

Prema Spegelhalteru, stalno spojeni na naše pametne telefone i televiziju, uzrokujemo veliku štetu svom seksualnom životu, a to dokazuju i podaci kako se ljudi sve manje seksaju, nego što su to radili prije samo nekoliko godina. A ako se stvari nastave razvijati ovim tempom, parovi se neće više uopće seksati do 2030. godine.

Teoriju je potkrijepio brojkama od posljednjih 30 godina, koje otkrivaju kako su se u 90-ima parovi seksali otprilike 5 puta mjesečno, dok to danas rade svega 3 puta, što je pad od 40 posto.

No, njegovu teoriju poljuljala je činjenica kako su i u 90-ima postojale serije, koje smo pratili na televiziji, a mogli smo ih i snimati na videokazete ili ih posuđivati u videotekama. Drugo, David sugerira kako se, ako ne gledamo televiziju, samo seksamo, što svi znamo da je daleko od istine.

Treće, "Igre prijestolja" prepune su sexy scena, za koje je vjerojatnije da potiču parove na više, a ne manje seksa, a tu su i razne druge serije, sa sličnim sadržajem. Četvrto i posljednje, jedno nedavno istraživanje, provedeno među brojnim korisnicima Twittera, otkrilo je kako njih 51 posto ne bi nikad odabralo televiziju umjesto seksa, dok njih 66 posto smatra kako televizija ne šteti njihovom seksualnom životu.

Žao nam je, David, čini se kako ti teorija ne drži vodu.

Kopirati
Drag cursor here to close