Dugoročne prognoze

Britancima stižu snježne vijavice, mraz, led ...

Lifestyle / Flash | 02. 11. 2014. u 09:06 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski Met Office upozorava na dugoročnu prognozu prema kojoj bi se Ujedinjeno Kraljevstvo ove zime moglo ponovno naći na udaru arktičkih vjetrova. Stanovništvo je upozoreno da se pripremi za mogućnost da zima bude najhladnija u posljednjih stotinu godina.

Dio znanstvenika tvrdi da se ljudi moraju pripremiti za neuobičajeno nepovoljne zimske uvjete, snježne vijavice, mraz, led i poledicu. Britanci snijeg očekuju već ovog mjeseca, a Nacionalna mreža zadužena za opskrbu električnom energijom upozorava da bi se dijelovi Britanije mogli naći bez struje ukoliko se prognoze pokažu točnima.

Prema riječima stručnjaka koje prenosi 'Mirror', ove godine je zamijećeno slabljenje zračnih struja koje u pravilu zadržavaju ekstremno vrijeme na području Sjevernog pola zbog čega se očekuje ponavljanje situacije zabilježene 1947. godine kad je prosječna zimska temperatura u Ujedinjenom Kraljevstvu pala na -2.7 Celzija.

James Madden, meteorolog za Exacta Weather, kaže za 'Daily Express' da bi "najgori i najvjerojatniji scenariji mogao biti ponavljanje vremenskih uvjeta zabilježenih tijekom zime s 2009. na 2010. godinu koja je bila najhladnija u odnosu na prijašnja tri desetljeća, objavio je Index.

Kopirati
Drag cursor here to close