Tužna istina

Branio dom: Orangutan napao bager koji mu je srušio stablo

Snimka je nastala 2013. na Borneu, u predjelu Ketapang. Orangutan je skočio na oboreno stablo i došao do košare bagera koja ga je podigla, a on nemoćan potom pao na hrpu granja
Lifestyle / Flash | 08. 06. 2018. u 18:16 Bljesak.info
Orangutan brani svoj dom

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizacija International Animal Rescue je objavila snimku uznemirenog orangutana koji je, bijesan što mu teška mašinerija bezočno uništava šumu u kojoj je do nedavno obitavao, 'napao' bager koji je rušio drveće.

Kako piše Daily Mail, snimka je nastala 2013. na otoku Borneu, u predjelu Ketapang. Orangutan je skočio na oboreno stablo i došao do košare bagera koja ga je podigla, a on nemoćan potom pao na hrpu granja, pišu 24sata.

U stopu ga je pratio djelatnik Orangutan Protection Unita s puškom sa strelicama za uspavljivanje koji je uspio uhvatiti životinju i skloniti ju na sigurno, odnosno u rehabilitacijski centar u Ketapangu na zapadnom dijelu otoka.

U centru je zbrinuto više od 100 orangutana koji će nakon određenog vremena biti vraćeni u prirodno stanište - ako od njega išta ostane.

''Naš je tim redovito na terenu tijekom ovakvih radova u šumama kada najčešće na području gdje su porušena stabla pronađemo zalutalu životinju. Ovaj slučaj je malo drugačiji jer se orangutan tamo našao dok je rušenje šume još bilo u tijeku'', pojasnio je glasnogovornik neprofitne organizacije International Animal Rescue.

Kopirati
Drag cursor here to close