'Izviđačko ljeto

Boračko jezero: Izviđači proveli dan bez mobitela

Lifestyle / Flash | 13. 07. 2016. u 12:22 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak 7. srpnja 2016. godine počelo je 59. ''Izviđačko ljeto'' na Boračkom jezeru, pod sloganom ''Glasnici budućnosti''.

Prva smjena ljetovanja sa 175 sudionika i gostiju je počela 7. srpnja i traje 8 dana, točnije do 15. srpnja, druga od 15. do 23. srpnja, treća i ujedno interetnički kamp od 23. srpnja do 1. kolovoza, dok je četvrta smjena i posljednja, a traje od 1. do 9. kolovoza, priopćeno je.

Sudionici su radili na čišćenju i uređenju tabora. Zainteresirani su imali priliku prisustvovati radionici Yu-Gi-Oh koju je vodio Sanjin Samardžić.

''Na predavanju najstarijeg člana izviđačke organizacije u Zenici Miroslava Popovića Mire, imali smo priliku slušati o nastanku organizacije izviđača u Zenici, o kampu na Boračkom jezeru i kako je to sve izgledalo nekada davno. Miro je rado odgovarao na pitanja svih učesnika. Za KZP drugog dana svaki vod je imao zadatak pripremiti aktivnost kojom približava narod i kulturu koja im je data u zadatak'', rečeno je iz organizacije.

Četvrti dan kampa izviđači su obilježili kao dan bez mobitela. Roditelji su bili obaviješteni o aktivnostima.

Nikom od sudionika nije nedostajao mobitel jer je dan bio ispunjen adrenalinom, svi učesnici su se spuštali niz zip line, koji se nalazi u okviru kampa Zeničkih izviđača na Boračkom jezeru.
Prije večere su sudjelovali u turniru u odbojci i nogometu. Navečer na KZP-u sudionici su imali zadatak pripremiti parodije na neke od čuvenih bajki kao što su 'Princeza na rajčici', 'Šarenkapica',...

Ponedjeljak, 11. srpnja u sjećanje na žrtve Srebrenice su se sve aktivnosti u kampu održavale u skladu s tim. Organizirana je aktivnost izrade 'Srebreničkog cvijeta' u centralnom dijelu jarbolišta.

Taj dan su bile rotirajuće radionice pod nazivom mirotvorci gdje se razgovaralo o poznatim ljudima koji doprinose ili su doprinosili razvoju tolerancije, suživota i širenju ljubavi u svijetu. Neki od njih su Mahatma Ghandi, Bob Marley, Angelina Jolie...

Šestog dana, u jutarnjim satima počele su aktivnosti u sklopu adrenalinskog parka Boračko jezero, gdje su sudionici predvođeni instruktorima pomjerali svoje granice straha i svi uspješno prošli kroz adrenalinski park.

Popodnevne aktivnosti bile su obilježene radionicima: foto radionica, glazbena radionica, radionica o predrasudama.

Pred izviđačima su još tri uzbudljiva dana prve smjene, gdje ćemo dijeliti mnogo smijeha, zabave i pozitivnih vibracija.

Kopirati
Drag cursor here to close