Najplaćeniji sportaš

Boksač Mayweather uvjerljivo prvi na Forbesovoj lisit zarada

Lifestyle / Flash | 11. 06. 2015. u 10:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Revija Forbes objavila je popis najbolje plaćanih sportaša na svjetu. Na popisu su prezentirani njihovi ukupni prihodi u zadnjih 12 mjeseci.

Na vrhu je već drugu godinu zaredom američki boksač Floyd Mayweather sa zaradom od 300 milijuna dolara. On je u poređenju s ranijim podacima svoje prihode povećao za tri puta. Većinu od tog iznosa Mayweather je zaradio sa samo jednim mečom u kojemu se u svibnju u boksačkom dvoboju stoljeća u ringu sastao s Filipincem Mannyjem Pacquiaom.

Zahvaljujući tom meču Filipinac je skočio na drugo mjesto na Forbsovoj listi sa zaradom 160 milijuna dolara.

Treće mjesto zauzima nogometna zvijezda madridskog Reala Portugalac Cristiano Ronaldo, koji je u zadnjih 12 mjeseci zaradio 79 milijuna dolara, dok je njegov rival iz Barcelone Argentinac Lionel Messi prijavio 73,8 milijuna dolara zarade.

Na petom mjestu je švicarski teniski as Roger Federer sa zaradom od 67 milijuna dolara.

Među prvom desetoricom su tri košarkaša iz NBA lige - LeBron James na šestom (64,5 milijuna dolara), Kevin Durant na sedmom (54,1) i Kobe Bryant na desetom mjestu (49,5). Osmi na listi je golfer Phil Mickelson (50,8).

Prema podacima revije stotinu najvećih sportaša na svijetu u zadnjih 12 mjeseci ukupno su zaradili 3,2 milijarde dolara (2,8 milijardi eura).

Kopirati
Drag cursor here to close