Zanimljiv razlog

Bogati Srbin podnio zahtjev kako bi se 'pomladio' za 20 godina

Kako je ocijenio, zahtjev je zasnovan na važećim zakonima i nespornim činjenicama i dodao je da razlozi nisu samo osobne prirode.
Lifestyle / Flash | 08. 02. 2022. u 16:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bogoljub Karić, član nekad najbogatije srpske obitelji, podnio je zahtjev da se promijeni njegova godina rođenja.

Karić je u utorak u priopćenju potvrdio da je na svoj 65. rođendan gradskoj upravi Kragujevca, kao nadležnom državnom organu, podnio zahtjev za donošenje odluke o promjeni upisa podatka o činjenici njegovog rođenja, prenose srpski mediji.

Bogoljub Karić zatražio je da se utvrdi da je rođen 17.1.1974. godine u Peći, a ne 17.1.1954. godine, kako je upisano u matičnoj knjizi. Kako je ocijenio, zahtjev je zasnovan na važećim zakonima i nespornim činjenicama i dodao je da razlozi nisu samo osobne prirode. Karić je sebe opisao kao "jedinstvenu ličnost u suvremenoj srpskoj povijesti" i kaže da je zahtjev podnio u ime svih koji se bez obzira na godište osjećaju sposobnima da rade i budu posvećeni obitelji i društvu.

"Ovo je u ime svih koji ne žele da se umirove i budu na teretu proračunu Republike Srbije, Fondu mirovinskog i invalidskog osiguranja i Fondu zdravstvenog osiguranja, koji ne žele prava iz tih fondova, da ne bi umanjili sredstva koja bi pripala drugim ljudima, kojima su stvarno potrebna", rekao je Karić.

Prema njegovim riječima, zahtjev je "podnio u ime svih ljudi koji, kao i ja, misle da čovjek nikada nije star, dok god se osjeća mladim i sposobnim da radi i da nitko, osim Boga, nema pravo da određuje do kada ćemo biti na ovom svijetu, do kada ćemo raditi i stvarati", piše Index.hr.

Karić smatra da se zakoni koji čovjeka samo zbog datuma rođenja proglašavaju starim i nepodobnim za rad moraju mijenjati.

Zahtjev bogatog Srbina zabavlja tviteraše koji cijeli dan objavljuju fore na njegov račun.

Kopirati
Drag cursor here to close