Najdepresivniji dan

Blue Monday: Ne brinite, već sutra je utorak

Prije 14 godina psiholog Cliff Arnall poslužio se matematikom i izračunao da je upravo treći ponedjeljak u siječnju najdepresivniji dan u godini.
Lifestyle / Flash | 20. 01. 2020. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potišteni ste, loše volje, depresivni? Ne brinite se sutra će vam biti bolje. Naime, danas je – najdepresivniji dan u godini - Plavi ponedjeljak (Blue Monday).

Baš je treći ponedjeljak u siječnju osvojio ovu neslavnu titulu jer ljudi počinju osjećati posljedice duge zime, polagano shvaćaju da su tijekom praznika ispraznili bankovne račune, a plaće ni blizu.

Prije 14 godina psiholog Cliff Arnall poslužio se matematikom i izračunao da je upravo treći ponedjeljak u siječnju najdepresivniji dan u godini. Iako je Arnallova teorija, kako se kasnije pokazalo, bila samo marketinški trik, ona nije daleko od istine.

Mnogi postanu emotivno, ali i fizički ispražnjeni. Baš zato većina trgovina brojnim sniženjima pokušava napuniti kase, što im očito ide od ruke s obzirom na to da mnogi depresiju pokušavaju ublažiti kupnjom.

Na loše raspoloženje definitivno utječe nekoliko bitnih stvari, upozoravaju psiholozi. Vrijeme je loše, kao i financijska situacija nakon praznika. Pokušavamo provoditi novogodišnje odluke, ali ni to nam ne ide od ruke. Uz sve to, ponedjeljak je te je radni tjedan tek počeo.

Ipak, ne zaboravite da je sutra već utorak, a do novog najdepresivnijeg dana imate cijelih 365 dana.

Kopirati
Drag cursor here to close