Postala viralna

Black Lives Matter: Ova žena je postala simbol borbe za rasnu jednakost

Lifestyle / Flash | 11. 07. 2016. u 17:01 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fotografija neimenovane prosvjednice u Baton Rougeu u Louisiani, u sklopu pokreta 'Black Lives Matter', postala je snažan simbol borbe između američkih snaga reda i građana crne boje kože.

Lijepa, mirna i dostojanstvena nikoga nije ugrožavala, no ipak je uhićena jer se odbila maknuti s ceste.

Dostojanstvenu ženu u lepršavoj haljini snimio je Reutersov fotograf Jonathan Bachman, koji je ispričao da je policija micala prosvjednike s ceste kad je ugledao ženu koja je mirno stala ispred policajaca i odbila se maknuti.

Po riječima ovog fotografa, prosvjedi su bili mirni, a upravo ova žena u ljetnoj lepršavoj haljini i baletankama to savršeno ilustrira, piše Huffington Post.

"Učinilo mi se da bi to bila dobra fotografija zbog toga što je ona bila mirno stajala u toj haljini, dok su s druge strane dva policajca u punoj spremi. Nije bilo nasilno. Ona nije rekla ništa, nije se odupirala, a policajci ju nisu odvukli", ispričao je.

Žena koja je postala simbol prosvjeda je 28-godišnja majka Leshia Evans,koja radi kao medicinska sestra. Evans je rekla kako je reakcija policije i njeno uhićenje neopravdano, jer su prosvjedi bili mirni. U pritvoru je zadržana 24 sata, a puštena je u nedjelju navečer.

Inače, više od sto ljudi je uhićeno tijekom prosvjeda održanog u subotu ispred sjedišta policije u Baton Rougeu u Louisiani, nakon što je policija prošlog tjedna ubila Altona Sterlinga.

Kopirati
Drag cursor here to close