Oprez!

Bizaran medicinski problem: Snimanje selfieja može izazvati 'selfie lakat'

Lifestyle / Flash | 03. 07. 2016. u 09:55 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jeste li i vi jedan od onih koji ne može zamisliti dan bez selfija? Ako jeste moramo vas upozoriti da vaša ovisnost o tome može dovesti do medicinskog problema poznatog pod imenom 'selfie lakat' od kojeg je 'oboljela' i novinarka NBC-ja Hoda Kotb.

Xo

Fotografiju objavljuje Hoda Kotb (@hodakotb)Lip 25, 2016 u 5:05 PDT

Svoje iskustvo Hoda je podijelila s javnosti kako bi ih upozorila sve ljubitelje selfieja da njihovo snimanje može dovesti do ovog pomalo bizarnog medicinskog problema.

''Kada sam došla kod ortopeda zbog boli u laktu pitao me igram li tenis ili ping-pong. S obzirom da ne igram ništa od toga rekla sam mu da često snimam selfieje i da mi je ruka zbog toga često u nepravilnom položaju. 20, 30, 40 selfieja samo se klika i klika'', otkrila je Hoda koja je i sama bila iznenađena uzrokom boli u laktu.

Ipak, ako i vi osjećate bol u laktu zbog snimanja selfieja ne morate se previše brinuti jer bol nestaje vrlo brzo ako lakat dobro istegnete, ohladite ledom i namažete gelom protiv upala.

Good morning!!!! #lukebryantoday @todayshow

Fotografiju objavljuje Hoda Kotb (@hodakotb)Lip 3, 2016 u 3:41 PDT

No liječnici upozoravaju da ovo nije jedini utjecaj selfieja na ljudsko zdravlje. Naime, sve se češće spominje i pojam 'selficide' koji podrazumijeva riskiranje vlastitog života samo kako bi se snimio dobar selfie s neke opasne lokacije. Bilo kako bilo nađite pravu mjeru jer narušavanja vlastitog zdravlja i dovođenje u opasnost vlastitog života zbog jedne fotografije zaista se ne isplati.

Kopirati
Drag cursor here to close