Ne žali novac

Bivša supruga Jeffa Bezosa donirala 1,7 milijardi dolara u humanitarne svrhe

Scott je donirala preko 586 milijuna dolara udrugama koje se bave inicijativama za rasnu jednakost, 46 milijuna dolara LGBTQ udrugama, 133 milijuna dolara udrugama koje se bave spolnom jednakošću te 125 milijuna dolara za klimatske projekte.
Lifestyle / Flash | 29. 07. 2020. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

MacKenzie Scott, bivša supruga Jeffa Bezosa, priopćila je kako je donirala skoro 1,7 milijardu dolara u humanitarne svrhe, a taj novac otišao je u više od 100 udruga.

Nakon što se prošle godine rastala od Bezosa, osnivača Amazona, nije joj bilo lako, napisala je MacKenzie u duljem statusu na društvenoj mreži. Potražila je pomoć od grupe savjetnika koji su povezani s neprofitnim organizacijama koji se bave ljudskim pravima, zaštitom okoliša i društvenim problemima.

"Nije upitno da je bilo čiji financijski uspjeh rezultat grupnog truda i društvenih struktura koje pružaju prilike nekima, a drugima zapreke", napisala je Scott.

"Kao i mnogi, svjedočila sam prvoj polovici 2020. godine s hororom u očima i slomljenim srcem. Život nikada neće prestati nalaziti nove načine da pokaže nejednakost u društvu", objavila je MacKenzie Scott. 

Kako javlja Huffpost, Scott je donirala preko 586 milijuna dolara udrugama koje se bave inicijativama za rasnu jednakost, 46 milijuna dolara LGBTQ udrugama, 133 milijuna dolara udrugama koje se bave spolnom jednakošću te 125 milijuna dolara za rješavanje problema klimatskih promjena.

Njezin bivši muž još nije donirao toliku svotu novca, no najavio je kako će donirati nekoliko milijardi ove godine.

Par se razveo prošle godine nakon 25 godina braka, a MacKenzie Scott je nakon toga najavila kako će najmanje polovicu svoga novca donirati u humanitarne svrhe. 

Foto: dpa / Jeff Bezos sa suprugom MacKenzie u travnju 2018. 

Kako bi pokazala da to nisu samo riječi, pristupila je inicijativi "The Giving Pledge" čiji se potpisnici obvezuju da će za života ili u oporuci najmanje polovinu svojega imetka pokloniti za opće dobro.

Prilikom razvoda ona je svome bivšem suprugu Jeffu Bezosu prepustila 75 posto dionica Amazona, a njezin dio tad je procijenjen na 36 milijardi dolara.

U međuvremenu je vrijednost dionica tvrtke skočila tako da je trenutno MacKenzie Scott druga najbogatija žena na svijetu, iza Francoise Bettencourt-Meyers, koja je naslijedila slavnu kozmetičku kompaniju L’Oréal.

Kopirati
Drag cursor here to close