U drugoj polovini tjedna

BiH: Stabilizacija vremena nakon padalina

Meteorolozi najavulju pretežno oblačno od četvrtka, dok se najviše padalina očekuje se u petak. Za dane vikenda i dalje nestabilno s povremenom kišom
Lifestyle / Flash | 22. 05. 2023. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je dugoročnu prognozu vremena za period od 23. svibnja do 5. lipnja prema kojoj će na prostoru Bosne i Hercegovine nakon nestabilnog vremena tijekom ovog tjedna nastupiti period stabilizacije, javlja Anadolija.

"Zatopljenje koje je uslijedilo u dane vikenda zadržat će se do srijede. Pri tome nakon jutarnje vedrine na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine, u popodnevnim satima u središnjim područjima doći će do povećane naoblake koja će uvjetovati kraće lokalne pljuskove", navode iz FHMZ-a.

Od četvrtka prevladavat će pretežno oblačno. Kiša i ponegdje obilniji pljuskovi izgledni su ne samo u centralnim i sjevernim, nego i u južnim područjima zemlje. Najviše padavina očekuje se u petak. Za dane vikenda i dalje nestabilno s povremenom kišom. Temperature zraka biće u granicama prosjeka. Od četvrtka svježije, naročito u pretplaninskim i planinskim područjima.

Jutarnje temperature zraka varirat će od 11 do 17 u Bosni, na jugu Hercegovine do 20 stepnjeva Celzija. Najviše dnevne temperature pretežno između 20 i 26, na jugu zemlje do 28 stepnjeva.

U zadnjim danima maja i početkom lipnja prognozira se relativno stabilno s malom vjerojatnoćom za padavine. Eventualne padavine bit će u vidu lokalnih pljuskova.

Jutarnje temperature oscilirat će pretežno između 9 i 14 u Bosni do 16 stupnjeva Celzija u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 16 i 22 u Bosni, u Hercegovini do 25 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close