Akcija

BiH dobila prvi humanitarni kontejner

Lifestyle / Flash | 16. 05. 2016. u 21:38 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi humanitarni kontejner u BiH za doniranje odjeće i obuće postavljen je u Tuzli ispred Prinčeve džamije i to u organizaciji Međunarodnog foruma solidarnosti – EMMAUS, navodi Patria.

"Za sada je to jedan kontejner koji smo uradili i osmislili u vlastitoj režiji. Kontejner je konstruiran tako da može primiti veću količinu odjeće i obuće, bez straha da će biti oštećena, otuđena ili da će pokisnuti.

Nadamo se da ćemo nakon uspjeha ovog pilot projekta postaviti nove humanitarne kontejnere po gradovima širom BiH, po mogućnosti, na atraktivnim lokacijama, i u suradnji s vjerskim zajednicama, općinama, institucijama i pojedincima", izjavio je Elmedin Škrebo projekt menadžer Emmaus-a.

Važno je istaknuti da će u ovom projektu Emmaus biti servis građanima i svima koji imaju šta donirati s obzirom da MFS - EMMAUS ima kontakte na terenu i bazu podataka onih kojima je potrebna odjeća i obuća, zbog toga što se događalo da ljudi donose svoje stvari u Centralni ured Emmaus, ili jednostavno ne znaju gdje bi s tim.

S tim u vezi MFS - EMMAUS poziva sve zainteresirane predstavnike institucija i pojedince širom BiH da se uključe u provedbu ovog korisnog i nadasve humanog projekta.

MFS-EMMAUS je domaća, nevladina humanitarna organizacija osnovana 1999. godine sa ciljem pružanja pomoći svim ugroženim kategorijama stanovništva kojima je ta pomoć potrebna, a svoje urede ima u Doboj Istoku, Sarajevu i Srebrenici. Jedna je od najvećih humanitarnih i nevladinih organizacija ne samo u BiH nego i šire sa 220 zaposlenih i 50 aktivnih volontera.

Kopirati
Drag cursor here to close