Put po svijetu

Biciklom putuje po svijetu, pa je stigla i do Mostara

Lifestyle / Flash | 27. 06. 2016. u 06:05 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju navečer u amfiteatru Agronomskog i prehrambeno - tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru je održano druženje uz svjetsku putnicu na biciklu Snežanu Radojičić.

Nakon mini turneje po Bosni (Bijeljina, Tuzla, Brčko, Banja Luka, Gradiška, Zenica, Sarajevo), ova avanturistica je došla i do Mostara kako bi sa znatiželjnicima podijelila iskustva s putovanja po zemljama istoka poput Turske, Irana, Mongolije, Kine, Sumatre i dr.

Sve te zemlje, pa i više od toga je obišla putujući sama biciklom, pri tome susrećući brojne kulture i običaje koje je po prvi put vidjela i doživjela.

O svojim putovanjima napisala je roman 'Zakotrljaj me oko svijeta' (2014.), putopisnu knjigu 'Preko Himalaja i Gobija' (2015.) i knjigu 'Nomad - knjiga prva' koja je nastavak romana 'Zakotrljaj me....'

Inače, radnja knjige 'Nomad' se događa na prostoru između mediteranske i crnomorske obale, na anadolijskom platou. Putovanje koje prati počinje u Antaliji, pa preko Karamana i Konje vodi u Kapadokiju, odakle se nastavlja istočno ka Šivasu i zatim, duž obale Crnog mora, uz de-tour radi posjete manastiru Sumela, završava se na gruzijskoj granici.

Zainteresirani su na mostarskoj promociji mogli čuti i neke detalje s putovanja, te se mogla kupiti navedena knjiga 'Nomad'. Nakon ovih promocija, Radojičić će nastaviti s putovanjima prema Japanu, Južnoj Koreji i vjerojatno Australiji, a kako je istaknula velika joj je želja da proputuje i Latinsku Ameriku, naravno biciklom. Međutim putovanje će ovisiti o financijama. Svoja putovanja, Radojičić ilustrira i fotografijama koje se mogu pogledati ovdje.

Snežana Radojičić je rođena u Beogradu 1967. Diplomirala je na Grupi za jugoslovenske književnosti sa općom književnošću Filološkog fakulteta. Nema stalno mjesto življenja – putuje oko svijeta na biciklu, boraveći kraće ili duže u raznim zemljama. Blogovi autorice mogu se pratiti nanternetskoj stranici snezanaradojicic.com.

Kopirati
Drag cursor here to close