Deveti put

Biciklisti 'preuzeli' ulice Sarajeva

Lifestyle / Flash | 04. 09. 2016. u 19:23 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz učešće više od 2000 biciklista u nedjelju je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine održana biciklistička manifestacija 'Giro di Sarajevo'.

Cilj promotivne vožnje biciklista gradskim ulicama bio je podizanje svijesti o važnosti vožnje bicikla te o biciklistima kao ravnopravnim sudionicima u prometu. Manifestaciju je deveti put organiziralo udruženje 'Giro di Sarajevo'.

"Izuzetno smo ponosni na svaki Giro u proteklih devet godina. Mi skrećemo pažnju, pregovaramo, lobiramo i gradimo, borimo se na sportskim natjecanjima i zastupamo bicikliste svakodnevno da bi svima bilo ljepše živjeti u Sarajevu", kazao je menadžer projekta Loren Keserović.

Više bicikala na ulicama znači manje motornih vozila, što dovodi do manjih gužvi u prometu, kao i manje zagađenosti zraka. U Sarajevu sve više ljudi koristi bicikle kako bi putovali do radnog mjesta ili škole, a općine rade na izgradnji biciklističkih staza.

Biciklisti su se okupili i startali kod Osnovne škole 'Skender Kulenović' u naselju Dobrinja, dionica duga 16 km vodila je preko Vijećnice sa ciljem na Vilsonovom šetalištu. Svi biciklisti na kraju vožnje sudjelovali su u nagradnoj igri u kojoj su sponzori dodijelili vrijedne nagrade.

Kopirati
Drag cursor here to close