Dan Europe

Biciklijada sa zvijezdama u Mostaru - promicanje tolerancije i mira

Lifestyle / Flash | 09. 05. 2015. u 13:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Europska unija već nekoliko puta je ponovila da BiH treba postati njezina članica, ali da je na BiH da ispuni uvjete koji se od nje traže", kazao je u Mostaru zamjenik voditelja Izaslanstva EU u BiH Renzo Daviddi, na zabavno - sportskom događaju koji jje organiziran povodom Dana Europe.

Naime, Izaslanstvo Europske unije u BiH i EU info centar obilježili su danas u Mostaru 9. svibnja - Dan Europe "Biciklijadom sa zvijezdama".

Biciklijadu, koja je krenula sa Španjolskog trga, otvorio je Renzo Daviddi. Na biciklijadi je sudjelovalo oko tristo Mostaraca svih uzrasta, najstariji među njima bio je osamdesetogdišnjak

U izjavi novinarima glavna savjetnica gradonačelnika Mostara Radmila Komadina istaknula je jako važnim to što se na današnji dan poduzimaju aktivnosti kojima se građanima približava Europa, odnosno Europska unija i sve njezine aktivnosti.

''Ovaj je događaj poruka građanima Mostara, ali i Europe i svijeta da moramo promicati toleranciju i mir'', kazala je Komadina.

Pored Mostara, ove revijalne biciklističke vožnje danas su se održale i u Banja Luci i Bihaću, a za sve sudionike organiziran je i zabavno-glazbeni program, tombola s nagradama, face painting, te igraonica s balonima za najmlađe.

Kopirati
Drag cursor here to close