22. travnja

Biciklijada Ćirinom stazom obilježit će Dan planete Zemlje u Čapljini

Lifestyle / Flash | 30. 03. 2017. u 12:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čapljina će sljedećeg mjeseca ugostiti ''Ćirinu biciklijadu'', koja će se održati u subotu, 22. travnja, povodom obilježavanja Dana planete Zemlje.

Okupljanje sudionika biciklijade zakazano je za 10:00 sati ispred ville rustice ''Mogorjelo'', a staza kojom će voziti biciklisti duga je oko 35 kilometara.

Start biciklijade je u 10:30 sati, a ruta ide kroz središe Čapljine kuda je nekad prolazila uskotračna pruga, zatim kroz Dretelj, Šurmance, Krućeviće do jednog od najznačajnijih pravoslavnih manastira iz 16. stoljeća u Žitomislićima.

Nakon obilaska manastira i dužeg odmora slijedi povratak magistralom M-17 i dolazak u Počitelj gdje će sudionici imati mogućnost obilaska počiteljske utvrde. Ova ruta nastavlja se od Počitelja do hotela ''Mogorjelo''.

”Planiramo laganu i rekreativnu vožnju uz zaustavljanje po potrebi. Cilj nam je uživanje u prirodi, a tempo vožnje će bit prilagođen najsporijem sudioniku. Staza je pretežno ravničarska, a ima oko tri kilometra makadama. Svi sudionici trebaju nositi zaštitnu kacigu i ponašati se u skladu sa Zakonom o osnovama sigurnosti prometa u Bosni i Hercegovini”, istaknuli su organizatori za Bljesak.info.

Cilj održavanja biciklijade je naglasiti važnost zaštite i očuvanja prirode, promocija korištenja bicikla kao prijevoznog sredstva i Ćirine biciklističke rute.

Organizatori na raspolaganju imaju 19 bicikla, a zainteresirani mogu dovesti svoja bicikla. Sudionicima biciklijade bit će osiguran lunch paket.

Kotizacija za sudjelovanje u ovoj biciklijadi je pet KM, a prijave možete izvršiti u uredu Turističke organizacije ”Čapljinka” koja se nalazi preko puta Željezničke postaje u Čapljini, ili na broj telefona 036/806–147.

Organizator biciklijade je Turistička organizacija ”Čapljina” u suradnji sa udrugama ”Life” i ”Tajna prirode'', te hotelom ”Mogorjelo”.

Kopirati
Drag cursor here to close