Eurovizija u mraku

BHRT još nije uplatila 18.900 KM za prijenos Eurosonga

Lifestyle / Flash | 05. 05. 2016. u 09:36 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lejla A. Babović, šefica delegacije bh. Eurosonga zabrinuta je da bi EBU, ukoliko BHRT ne uplati 18.900 KM za tehničke troškove prijenosa, mogao blokirati signal sa Eurosonga.

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Bosna, BHRT spomenuti novčani iznos treba uplatiti najkasnije do petka, 6. svibnja, a nakon toga potvrdu o uplati poslati EBU-u.

Prema navodima Lejle A. Babović, prve probe bh. predstavnici na Eurosongu moraju snimati već u ponedjeljak, 9. svibnja, kada žiri ocjenjuje pjesme, tako da uplata mora biti na računu EBU-a najkasnije u ponedjeljak.

Lejla A. Babović pomoć za uplatu 18.900 KM zatražila je i od Zaima Backovića, oca Fuada Backovića Deena, koji je zastupnik BPS-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH.

Novinari N1 kontaktirali su šeficu bh. izaslanstva na Eurosongu Lejlu Babović. Potvrdila je da svi troškovi nisu isplaćeni do danas, ali da, kako kaže, sve ide svojim redom, sredstva su prikupljena i bit će na računu organizatora do zadanog roka.

"Bh. izaslanstvo, je u Stockholmu, vrijedno i naporno radimo, pripremamo se za nastup 10. svibnja, i ono što se pojavilo u medijima je točno, da do 6. svibnja moramo uplatiti iznos za tehničke troškove. Ta sredstva će danas, najkasnije sutra ujutro biti predana BHRT-u i ništa nije upitno", potvrdila je Babović za N1.

Da su sredstva prikupljena i proslijeđena BHRT-u potvrdio je i Zaim Backović, otac jednog od sudionika. Ljut je, kaže, što su pojedinci zlonamjerni i što priželjkuju negativnu energiju oko ovako lijepe priče.

"S obzirom kako su svi iz delegacije Eurosonga u Stockholmu, ovdje nije ostao nitko. Tijekom njihovih priprema za Eurosong ovdje je otvoren račun bh. tima za sponzore i donatore, kako bi se bar djelomično pokrili troškovi, jer veliki dio snose sami. Mene su ovlastili da mogu u njihovo ime izvršiti prebacivanje neophodnih sredstava koja pristignu za realizaciju projekta, i to je sva priča", pojasnio je Backović.

O iznosu sredstava za tehničke troškove sugovornici TV N1 nisu htjeli govoriti. Kažu, bitno je da su sredstva prikupljena i sada se treba fokusirati na nastup. Rezignirani su jer predstavnici vlasti naše izaslanstvo nisu podržali niti jednom konvertibilnom markom.

"Nitko ih nije podržao, osim Kantona Sarajevo koji je obećao financijski pokriti oko 20 posto hotelskih troškova. Oni su u groznoj situaciji gore, bez dnevnica i osjećaju se kao siročad", tvrdi Zaim Backović.

Kopirati
Drag cursor here to close