Spektakl

Bh. zvijezde pripremile večer za pamćenje na sarajevskom tjednu mode

Lifestyle / Flash | 23. 04. 2015. u 06:45 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dostojan epiteta glamuroznih svjetskih modnih manifestacija 34. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO okončan je jučer programskim sadržajem za pamćenje.

"Deichmann" fashion show " modni perfomans otvorio je posljednju večer najuticajnije i jedinog tjedna mode u BiH, 34. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO.

S posebno osmišljenom koreografijom u okviru kojih su manekeni i manekenke na centralnom dijelu modne piste pozirali brojnim modnim fotografima, predstavljajući najnovije modele muške, ženske i dječije obuće za sezonu proljeće - ljeto 2015.

Sjajnom kolekcijom za predstojeću sezonu opravdali su vjerodostojnost "Deichmann" kao vodećeg brenda obuće na području BiH ali i svijeta. Posebno oduševljenje publike izazvao je izlazak na modnu pistu u okviru

"Deichmann"perfomansa manekena i manekenki starosne dobi od 3 godine, koje je popraćeno brojnim ovacijama i gromoglasnim aplauzom.

34. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO nastavljen je modnom revijom etablirane bh. modne umjetnice Svjetlane Vuković Cece koja je javnosti pokazala jedinstvenu kolekciju ekskluzivnih toaleta. Profinjeni krojevi koji ističu isključivo ženstvenost tematika je kojom se i ovaj put vodila.

Jan Angie Kaser, dizajner iz Doboja je zasigurno svojom kolekcijom obilježio 34. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO. Tematikom inspirisan ženama ”T.wo” odaslao je poruka o jednakosti polova, uvažavanju majčinstva i prestanku nasilja nad ženama. Vaze sa cvijećem prožimale su se kolekcijom, a dizajneri ih je vidio kao kao nametnute okvire društva sa kojima se današnje žene bore.

Najupečatljiviji segment ove kolekcije koje je zvanice ostavio bez daha su specijalno izrađene cipele sa izuzetno visokim platforamama koje su nosili i manekenke i manekeni. Osmišljen svaki detalj kolekcije upotpunjen čak i maskama, samo je nagovjestio da je sa razloggom nazvan otkrićem bh. modnog dizajna.

Gošća iz Hrvatske, Džemila Dilberović "Lella design" donijela je svojim kreacijama na scenu dašak holivudskog glamura. Ekskluzivne toalete realizovane su od profinjenih materijala. Svečane haljine kojima se isključio slavi žestvenost oduševile su zvanice koju su ovacijama i aplauzom nagradile rad pomenute dizajnerice.

Dostojan epiteta svjetskih modnih manifestacija 34. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO okončan je senzacionalnom modnom revijom Marije Perić upotpunjenom perfomansom koji je zvanice oduševio, ali i rasplakao. Modna revija najnovije kolekcije ekskluzivnih torbi ove kreatorice počela je interpretacijom Deena Backovića.

Reviju nosile su poznate osobe između ostalih Dajana Rosuljaš, Hana Hadžiavdagić, Tanja S. Đurović i drugi. Revija ove kreatorice zatvorena je izlaskom na pistu Done Ares poslije čijeg defilea zvanice 34. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO SU USTALE odavši joj poštovanje.

Revija Marije Perić otvaranjem šampanjca na sceni svečano je zatvorila 34. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close