Šokantne fotografije

Bh prijatelji životinja kreću u borbu protiv nošenja krzna

Lifestyle / Flash | 20. 01. 2012. u 15:28 M.U.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijatelji životinja iz Mostara uputili su apel kojim nastoje animirati javnosti u borbi protiv ubijanja životinja zbog njihovog krzna.

Uz apel dostavili su nam i šokantne fotografije koje pokazuju zaista barbarski način ubijanja životinja da bi se dobilo krzno. Bh prijatelji životinja najavljuju i nove akcije, po uzoru na one kakve se provode širom svijeta:

"Ubijanje životinja zbog odijevanja i luksuza sramotno je i nema opravdanja.

Moderni možemo biti samo ako smo humani i suosjećajni, a u krznu ubijene životinje nema ničega osim patnje i smrti. Uzgoj i ubijanje životinja zbog krzna nepotrebno je, nazadno i bešćutno.

Sve više uglednih svjetskih modnih dizajnera odbacuje krzno iz svojih kolekcija, potaknuti sviješću da životinjsko krzno ne pripada modi 21. stoljeća.

Prošle godine Grad West Hollywood u Kaliforniji zabranio je prodaju krznene odjeće, gradonačelnik turističkog mjesta Positano u nama susjednoj Italiji zabranio je održavanje revije bundi u Positanu, a nagrađivani modni dizajner

John Bartlett najavio je kako namjerava biti 100%-tni veganski dizajner, u čijim kolekcijama neće biti krzna, svile, paperja i vune.

Prijatelji životinja pozivaju sve građane, osobe iz javnog života i medije da osude okrutnost i ubijanje životinja zbog krzna te prodaju, nošenje i promoviranje krzna, i da budu što glasniji u stvaranju Bosne i Hercegovine bez krzna", stoji u apelu.

Kopirati
Drag cursor here to close