Javni sektor

Bh. političarke nezadovoljne položajem žena

Lifestyle / Flash | 07. 03. 2017. u 14:21 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović ocijenila je stanje ženskih prava u BiH kao nezadovoljavajuće, iako se o toj temi mnogo razgovara.

''Nisam u potpunosti zadovoljna položajem žena u javnom sektoru. Žene su nositelji društva i to oko 50 posto, ali zastupljenost žena u javnom sektoru ne prati taj postotak'', kazala je Mahmutbegović povodom 8. ožujka - Dana žena.

Smatra da su za to odgovorne i žene, ali da BiH nije izolirana u ovom slučaju te da je to problem cijelog svijeta.

Čestitke povodom Dana žena uputila je i federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović.

"Žene su svojim angažmanom postigle brojne pobjede protiv nejednakosti i drugih nepravdi koje su proizlazile iz neravnopravnosti spolova. Morale su se izboriti za sva svoja prava koja danas uživaju, a i dalje ima mnogo toga da se učini kada je u pitanju uloga žena na tržištu rada, u društvu i u politici", navela je u čestitki ministrica Dilberović.

Ministrica je naglasila kako obrazovanje žena ima vitalnu ulogu na svim društvenim aspektima, ali i životnim, jer obrazovane žene su sposobne doprinjeti, ali i biti pokretači socioekonomskih promjena.

"Samo uz pomoć obrazovanja žena može znati koja su njezina prava i na koji način ih zaštititi. Stoga, naglašavajući važnost edukacije i dodatnog usavršavanja obrazovanja žena, s ciljem njihovog osnaživanja i jačanja njihove uloge u procesu društvenih promjena, želim nam sretan i ponosan Dan žena", stoji u čestitki ministrice Dilberović.

Kopirati
Drag cursor here to close