Za ljubitelje zime

Bh. planine ponovo pod snijegom; od petka u funkciji skijaški liftovi

Lifestyle / Flash | 04. 02. 2016. u 11:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon natprosječno visokih temperatura za siječanj i veljaču, od jutros snijeg ponovo pada na skoro svim bosanskohercegovačkim planinama.

Turistička zajednica SBŽ najavila je da će od sutra na Vlašiću ponovno biti u funkciji skijaški liftovi i staze Babanovac 1 i 2, Markovac, skijalište Eko Fis te baby ski staza. Istaknuli su da će i ostali skijaški centri u Srednjoj Bosni, ukoliko snijeg nastavi padati, od petka biti u funkciji - skijaške staze u ski centru ''Brusnica'' u Fojnici te ski centru ''Rostovo'' u Bugojnu, dok skijaški centri ''Busovačka planina'' i ''Pridolci'' u općini Busovača planiraju svoja skijališta otvoriti u subotu.

U skijaškom centru ''Raduša'' u Gornjem Vakufu očekuju dodatne količine snijega u sljedeći danima, kako bi već za sljedeći vikend bili spremni ovaj skijaški centar staviti u funkciju.

I na Jahorini danas snijeg pada jakim intenzitetom. Iz Olimpijskog centra Jahorina istaknuli su da je vidljivost dobra te da je jutros visina utabanog snijega na stazama bila 20 centimetara.

Od vertikalnog transporta u funkciji su ski lift Poljice i baby lift Poljice. Radi se na uređenju staze Skočine, gdje je u srijedu navečer bio u funkciji sustav za umjetno osnježavanje. I sljedećih dana i noći, kada to temperature budu omogućavale, sustav za umjetno osnježavanje će biti u funkciji.

Prema vremenskim prognozama trebalo bi pasti novih 40 centimetara snijega do sutra, priopćili su iz Olimpijskog centra Jahorina.

Na Bjelašnici je jutros bilo 15 centimetara snijega. Snijeg intenzivno pada, ali trenutno nema uvjeta za skijanje. Iz ZOI '84 su kazali kako čekaju da snijeg još napada kako bi se stekli uvjeti za skijanje za vikend. Umjetno osnježavanje još nije uključeno jer trenutna temperatura to ne dopušta.

Međutim, u noćnim satima na Bjelašnici očekuju pad temperatura tako bi vještačko osnježavanje moglo biti aktivirano.

Kopirati
Drag cursor here to close