Ni o 'ženskim pitanjima'

Bh. društvu nije bio potreban ženski pristup ni o 'ženskim pitanjima'

Lifestyle / Flash | 10. 02. 2017. u 18:57 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovačkom društvu nikad nije bio potrebni ženski pristup o određenim pitanjima, koja su u velikom broju slučajeva daleko više od 'ženskih pitanja', poručeno je s okruglog stola u povodu Međunarodnog dana žena i djevojaka u znanosti - 11.veljače, kojeg je organizirala Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine.

Koordinatorica i uvodničarka Edita Sulejmanović istaknula je da se radi o jednoj od aktivnosti koje će SDP BiH provoditi u cilju aktivnijeg animiranja znanstvenica i onih koje su na putu da to postanu, da se i same aktivnije uključe u progresivniju borbu za BiH, kojoj će prioritet biti ostanak, a ne odlazak obrazovanog kadra.

''Okrugli stol je povod i da se otvori jedna konstruktivna diskusija i podsjeti na važnost razvoja i unapređenja znanstveno-istraživačkog rada i znanosti općenito, te sudjelovanja i položaja žena u znanosti. Mi, žene, se na sasvim specifičan način odnosimo prema životu, poslu, djeci i obrazovanju. Našem društvu nikad nije bio potrebniji ženski pristup u određenim pitanjima, koja su u velikom broju slučajeva daleko više od 'ženskih pitanja'. S druge strane, u našoj progresivnijoj borbi za ulogu koju itekako zaslužujemo u javnom i društveno-odgovornom životu u BiH, potrebna nam je podrška naših drugova i kolega, studenata, i profesora, jer zajedno možemo mnogo više'', navela je Sulejmanović.

Na okruglom stolu bilo je riječi i o prijedlogu Nacrta Zakona o visokom obrazovanju, na koji su iz SDPBiH nekoliko puta u proteklom razdoblju upozoravali kada je u pitanju suštinska kontradiktornost ključnih odredbi, te destruktivnost po akademsku zajednicu, priopćeno je iz SDPBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close