Nema problema

Beogradska Parada ponosa bez većih incidenata

Lifestyle / Flash | 28. 09. 2014. u 12:18 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povorka u okviru Parade ponosa prošetala je oko 13 sati glavnim beogradskim ulicama. Jake policijske snage su zatvorile širi centar grada, a incidenata nije bilo. Kako javljaju reporteri B92, na ulicama je uglavnom potpuno mirno, građani su se od jutros okupljali u Nemanjinoj, a zatim polako krenuli ka Skupštini grada.

Prema prvim procjenama u povorci je više stotina ljudi, među kojima ima mnogo ličnosti iz javnog i političkog života, a atmosfera je izuzetno vesela. Trasu i širi centar grada osiguravala je žandarmerija. Izvjestitelji B92 su tijekom prijepodneva zabilježili nekoliko incidenata - dvije intervencije policije u blizini Slavije gdje je uhićeno pet mladića, kao i zastoj na autocesti kod Arene jer su u jednoj traci ka gradu postavljene i zapaljene gume.

Manji incidenti su zabilježeni i na Banjici, kao i okupljanje grupe ispred Hrama Svetog Save, koju je legitimirala policija. Za B92 je neslužbeno potvrđeno i da su pripadnici Žandarmerije iz jednog kordona pretukli brata premijera Srbije Andreja Vučića i njegovo osiguranje.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, kako je i nedavno najavio, danas je u posjeti poplavom ugroženim područjima, a na pitanje o odluci Biroa za koordinaciju službi sigurnosti o današnjoj Paradi ponosa, rekao je da se ne može baviti time i da ga to ne interesira.

"Boli me glava od objašnjavanja zakonskih normi svima, imamo bezbroj problema i muka i ne mogu da se bavim time. Nisam naročito zainteresiran za sadržaj Parade, mene to ne interesira, ali nitko im ne smeta da je održe", izjavio je premijer, navodi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close