Sve za žene

Bečki program za Dan žena: Potpora, nogomet i znanost

U prigodan program su uvrštene radionice za profesionalno usavršavanje i samoobranu, kao i obilasci vijećnice i biblioteka. Upriličena je i projekcija filma kao i prostor za ženski microsoccer.
Lifestyle / Flash | 06. 03. 2020. u 16:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

8. ožujak je dan za iskazivanje solidarnosti u djelovanju za ravnopravnije društvo. Žene u Beču će povodom Dana žena mogu uživati u mnogobrojnim događajima, pogodnostima i manifestacijama diljem grada koje su usredotočene na dostignuća, umjetnost, sudbine i priče žena koje su dale svoj doprinos društvu.

Pod motom "Žene svih generacija – zajedno snažne!" Dan žena je i ove godine obilježen u bečkoj gradskoj vijećnici. U prigodan program su uvrštene radionice za profesionalno usavršavanje i samoobranu, kao i obilasci vijećnice i biblioteka. Upriličena je i projekcija filma kao i prostor za ženski microsoccer (mikro nogomet), a za majke sa djecom su obezbijeđene igraonice sa osobljem.

Foto: PR / Bečki program za Dan žena: Potpora, nogomet i znanost

U Tehničkom muzeju u Beču posjetitelji će povodom obilježavanja krenuti u istraživanje žena koje su presudno utjecale na povijest u tehnologiji i prirodnim znanostima. Pozornost na žene u znanosti skreću i na bečkom sveučilištu uz prezentaciju stipendije "Marie Jahoda", namijenjene ženama koje su zbog brige o obitelji prekinule svoja znanstvena istraživanja. Na ovaj način Univerzitet u Beču želi doprinijeti boljoj kompatibilnosti karijere i obitelji, navodi se u PR priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close