Predivno

Beč ima jedan od najljepših uskršnih sajmova

Lifestyle / Flash | 05. 04. 2017. u 09:32 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Travanj je ove godine rezerviran za tradicionalni uskršnji nakit i umjetnički ukrašena jaja, za kulinarske specijalitete, kreativne uskršnje poklone i muzički program na bečkim uskršnjim bazarima. Ovogodišnji uskršnji bazari broje ukupno 204 prodajna mjesta i otvoreni su do 17. travnja.

Uskršnji sajam ispred dvorca Schönbrunnje sa 70 prodajnih mjesta najveći, a važi i za jedan od najromantičnijih. Ispred barokne kulise dvorca 60 izlagača nude posjetiteljima brojne kulinarske specijalitete, dekorativni uskršnji nakit i umjetničke rukotvorine iz Austrije. Djeca u radionici mogu praviti figure od marcipana i uskršnje poklone ili posjetiti dječji muzej. Za odrasle se održavaju već tradicionalni koncerti "Jazz na uskršnjem sajmu“ uz slobodan ulaz.

Na starobečkom uskršnjem sajmu na trgu Freyung svake godine se pravi najveće brdo od jaja u Europi sa oko 40.000 obojenih uskršnjih jaja. Ovaj 28. po redu uskršnji sajmu na Freyungu broji 44 prodajna mjesta.

Sajam umjetničkih rukotvorina "Am Hof"sa 57 prodajnih mjesta nudi umjetnički ukrašena jaja i cvjetne aranžmane u znaku austrijskih običaja kao i lijepe umjetničke rukotvorine, priopćeno je.

Na Festivalu na brdu Kalvarija izloženi su uskršnji pokloni i umjetnički predmeti, a svoju vlastitu kreativnost posjetelji mogu pokazati na raznim umjetničkim radionicama. Glazba uživo kao i poseban program za djecu doprinose dodatnoj zabavi.

U zabavnom parku Prater 16. travnja se sprema velika uskršnja proslava uz glazbu uživo, raznovrstan program za djecu i kreativne igre.

Kopirati
Drag cursor here to close