Stroge kontrole

Beč: Božićni sajmovi uz mjere prevencije

Iz Ureda Grada Beča u inozemstvu poslali su još jedno priopćenje za javnost u kojemu informiraju o ovogodišnjem održavanju božićnih sajmova u Beču.
Lifestyle / Flash | 22. 10. 2020. u 11:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnji bečki božićni sajmovi otvaraju svoja vrata za posjetitelje 12. studenog uz stroge preventivne mjere zaštite od širenja koronavirusa. Organizatori sajmova su u suradnji sa specijalistima higijene razvili opširan koncept prevencije od infekcije COVIDOM-19.

Bečka gospodarska komora naložila je obavezno nošenje maski na svim lokacijama božićnih marketa kao i držanje potrebne distance, kako za posjetitelje tako i za vlasnike štandova.. Stoga ove godine otvara 18 sajmova s ukupno 852 štandova, što je 178 štandova manje nego protekle godine. Dodatni redari će posjetiteljima ljubazno skretati pažnju na poštovanje zaštitnih mjera.

Bečka služba za božićne markete i pijace i ove godine kontroli kvalitetu i higijenu namirnica na gastronomskim štandovima uz uzimanje uzoraka. Zbog strogih kontrola prošle godine skoro pa nije bilo nikakvih zamjerki.

Bečki božićni marketi imaju dugu tradiciju i za mnoge posjetitelje Beča predstavljaju neizostavan dio bečke kulture. Unatoč mjerama i ograničenjima uslijed COVID-19 pandemije i ove godine će ispuniti sva očekivanja posjetitelja, najavljuju organizatori. 

Kopirati
Drag cursor here to close