Fetus u fetusu

Beba "trudna" sa svojim blizancem

Lifestyle / Flash | 01. 08. 2017. u 20:57 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Indiji je zabilježen slučaj bebe koja je rođena "trudna" sa svojim napola razvijenim blizancem, a slučaj je tako rijedak da je zaprepastio liječničke krugove u zemlji, prenosi u utorak dpa.

Tijekom redovitog ultrazvučnog pregleda 19-godišnje majke radiologinja je početkom srpnja u abdomenu fetusa otkrila neodređenu masu s djelomično razvijenim kostima.

"Nakon rođenja bebe smo tijekom drugog pregleda u njegovoj fetalnoj vrećici otkrili napola formiranu bebu s mozgom, rukom i nogama", kazala je Bhavna Thorat.

"Majka je začela blizance, ali je jedan blizanac ostao zarobljen u tijelu drugog blizanca. Radi se o stanju kada imamo bebu domaćina i bebu parazita koja se razvijala do 13. tjedna i potom stala u razvoju", objasnila je liječnica.

Radi se o vrlo rijetkom slučaju "fetus u fetusu", prirođenoj anomaliji u kojoj neformirani parazitski fetus raste u tijelu bebe, navodi Hina.

Mlada majka je 20. srpnja rodila dječaka koji je morao biti podvrgnut operaciji kako bi mu iz abdomena odstranili nerazvijeni fetus koji je bio dug sedam centimetara i težio 150 grama.

Komplikacija nije bilo, majka i dječačić su napustili bolnicu, potvrdili su ginekolozi u bolnici nedaleko od Mumbaja.

U svijetu je do sada zabilježeno samo 100 slučajeva "fetusa u fetusu" i procjenjuje se da se pojavljuje jednom u 500.000 živorođenih.

Kopirati
Drag cursor here to close