Umjetnost o politici

Banksy pokazao svoje mišljenje o Brexitu

Lifestyle / Flash | 08. 05. 2017. u 18:19 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Satirični britanski ulični umjetnik Banksy pokazao je svijetu što misli o odluci Britanije da napusti Europsku uniju, nacrtavši svoj prvi grafit inspiriran time, a na njemu je prikazan radnik kako uklanja jednu od zvjezdica s europske zastave.

Njegov rad otkriven je jučer na zidu zgrade u Doveru, najbližem engleskom gradu europskom kontinentu, odakle svakodnevno kreću trajekti k francuskoj obali.

Slika visoka nekoliko metara predstavlja napuklu europsku zastavu zbog udaraca čovjeka koji stoji na ljestvama i čekićem udara jednu od dvanaest zvjezdica, piše Beta.

Ispred oslikanog zida brojni prolaznici zastaju i fotografiraju se.



Grafit koji se nalazi na zgradi na trgu vidljiv je u krugu od nekoliko desetina metara.

Fotografija je objavljena na Banksyjevoj službenoj čime je potvrđeno da je autentična, iako mural nije potpisan.

Poznat po svojoj satiri Banksy je krajem 2015. oslikao murale s druge strane La Manchea u Kaleu, posvećene migrantima gdje je prikazao osnivača Applea Stevea Jobsa, koji je i sam sin sirijskog imigranta, kako nosi vreću i računalo.

Banksy, koji nikada nije otkrio svoj identitet u javnosti niti svoje lice, poznat je po duhovitim grafitima i porukama protiv establišmenta.

Banksyjevi satirični grafiti, pacovi, policajci koji se ljube, policija u opremi za razbijanje demonstracija s nasmijanim licem, pojavili su se prvo na zidovima u Bristolu prije nego što su se proširili na London i druge gradove širom svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close