Greška

Banane punjene kokainom otkrivene u Lidl trgovini

Lifestyle / Flash | 03. 04. 2015. u 10:19 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jednoj od trgovina Lidla u Pragu u bananama iz Kolumbije otkrivena je pošiljka kokaina, od više od 100 kilograma.

Kokain bi na crnom tržištu kod trgovca drogom dostigao vrijednost od 7,4 milijuna eura, izjavila je glasnogovornica češke Nacionalne centrale za borbu protiv narkotika Barbora Kudlačkova.

Banane punjene kokainom otkrivene su u srijedu u Lidlovoj trgovini na periferiji Praga, a od jučer slučaj istražuje češka Nacionalna centrala za borbu protiv narkotika.

To je najveća pošiljka kokaina pronađena ikada u Češkoj, a treća najveća ukupno, pošto su u povijesti veće od ove bile samo dvije isporuke heroina.

''Na osnovu analiza možemo potvrditi da je riječ o kokainu. U pošiljci je bilo više od 100 kilograma. Policija je provjerila sve ostale kutije iz te pošiljke iz Kolumbije ali nije nađeno ništa'', kazala je za dnevnik Pravo Kudlačkova.
Policija i carina uvele su sada posebne mjere za pošiljke koje stižu iz Latinske Amerike.

Istraga pretpostavlja da su banane punjene kokainom zalutale u Češku greškom, a da su bile namijenjene narkomafijama u nekoj drugoj zemlji Europske unije.

U siječnju prošle godine dogodila se slična logistička pogreška trgovine drogom, kada je njemačka policija u jednom od supermarketa u Berlinu u kutijama s bananama također iz Kolumbije našla 140 kilograma kokaina, namijenjenog sasvim drugom tržištu.

Bizarni detalj je to da je kokain isporučen baš u trgovinu Lidla pod nos policiji, jer je kraj supermarketa najveće središte policije u zemlji - sjedište Jedinice za borbu protiv organiziranog kriminala i zapovjedništvo regionalne policije središnje Češka.

Kopirati
Drag cursor here to close