Baka anđa

Baka pala s travom kojom liječi traume iz Bosne

Lifestyle / Flash | 02. 04. 2015. u 10:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kunem se da nikad nisam prodala gram marihuane i da je koristim samo za sebe jer sam otkrila da na moju psihu djeluje bolje od bilo kojeg lijeka'', izjavila je za Blic Anđa Agić (75), majstorski kandidat i najbolja šahistica  Bačke Palanke svih vremena.

Naime, baka Anđa puštena je iz pritvora gdje je boravila 48 sati jer je policija u njezinoj kući pronašla 43 grama marihuane sakrivene u kuhinjskom posuđu.

''Nemam što kriti. Jedina istina je da koristim povremeno marihuanu kao džoint jer me ona smiruje i pomaže da zaboravim traume rata koje sam doživjela u Bosanskom Šamcu gdje sam do 1992. radila u jednoj tvornici kao referent HTZ'', kaže ova baka obučena u farmerke i jaknu.

Njezini su, priča ona, kolonisti u Bačkoj Palanci, a ona se vratila u zavičaj radi posla, da bi ponovo došla u Bačku, ali kao izbjeglica, kad je već počeo rat u Bosni. Uspjela je u ovom gradu od svoje ušteđevine i fondova za izbjeglice napraviti kuću u kojoj živi iako još nije završena.

''Imam malu socijalnu pomoć, a pomažu me i rođaci koji žive ovdje blizu, u komšiluku. To su sva moja primanja, ali ni moje potrebe nisu velike, važno mi je da mogu da igram šah i popijem pivo u klubu'', ispričala je Anđa.

Milan Šebez, drugi veliki palanački šahista, kaže da je Agićeva najveća palanačka urbana legenda.

''Njena najveća ljubav je šah i redovno je u klubu gdje uz šahovsku tablu, pivo i cigarete provede cijelu večer. Ponekad se može vidjeti i u kladionici gdje ima svoje stalno mjesto'', kaže majstor Šebez i dodaje da je njezina osobna odluka da tako provede starost koju njezini poznanici i sugrađani poštuju.

Radovan Radonić ističe kako njegova poznanica Anđa Agić, iako je odsustvovala 20 godina iz Palanke, u gradu ima simpatije sugrađana. Iako djeluje povučeno, priča Radonić, Anđa je donijela bosansku druželjubivost i komunikativnost.

''Što se tiče droge, iznenađeni smo, ali vjerujemo da će policija i tužiteljk to ispitati do kraja'', rekao je.

Blic piše kako je pretresom njezine kuće, po naredbi nadležnog suda, policija pronašla oko 43 grama marihuane, a ona se tereti da je prodala paketić identične materije jednom mještaninu.

Navodno je baka Anđa drugi put uhićena zbog droge.

''Policija je i prije nekoliko godina kod nje našla marihuanu, ali je bila manja količina nego ovom prilikom, i prošla je s uvjetnom kaznom'', napisao je Blic.

Kopirati
Drag cursor here to close