Bliži se proslava

B-Dance: Klub koji već deset godina predstavlja kulturno i umjetničko nadahnuće u Hercegovini

Lifestyle / Flash | 01. 06. 2016. u 09:30 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već deset godina, svojim bogatim sadržajem, projektima i plesom Plesni studio B-Dance predstavlja kulturološko i umjetničko nadahnuće u Hercegovini.

S obzirom da se bliži svečano obilježavanje desete godišnjice rada ovog studija, odlučili smo se podsjetiti Vas koliko je ovaj klub promijenio sliku Mostara, ali i živote mladih ljudi.

Predstavnik hip hop kulture

''Plesni studio B-Dance je prvi i jedini predstavnik hip hop kulture na ovim prostorima i sa sobom nosi neprocjenjive zasluge za stvaranje hip hop identiteta u gradu na Neretvi, kao i za njegovo vrlo brzo širenje među mladima. Uz hip hop i break dance se njeguju i ostali stilovi: popping, locking & house, te art performing. Naš plesni studio također nudi i tečajeve plesa za mladence, plesne radionice, ali i jedinstvene glazbene programe, kao što je vokalno-plesna grupa B-stars, te glazbena radionica'', rekli su u razgovoru za Bljesak.info Željka i Boris Zovko, vlasnici i voditelji kluba.

U klubu je aktivno oko 150 stalnih članova, koji iza sebe imaju niz nastupa na raznim manifestacijama, koncertima, festivalima, plesnim turnirima, TV emisijama i mnogim drugim kulturnim događajima kao i angažmane na snimanjima video spotova za poznate glazbene zvijezde.

''Posebno veliku pozornost dajemo edukaciji mladih plesača i instruktora kako u Mostaru tako i šire, organizirajući brojne plesne seminare eminentnih plesnih stručnjaka. A i sama činjenica da smo najmanje 150 mladih ljudi sklonili s ulice i odmaknuli od računala, je nešto što nama zaista daje poticaj za daljnji rad'', kazali su nam treneri kluba.

Kroz deset godina plesači i B-Dance su osvojili preko stotinu medalja i priznanja.

Medalje i priznanja

''Višestruki smo pobjednici u kategoriji hip hop i break dancea na raznim natjecanjima kako u BiH tako i u inozemstvu. Također se možemo pohvaliti da smo jedini klub u Hercegovini koji već godinama odlazi i na plesne battlove gdje naši plesači također osvajaju izvrsne rezultate, te da smo dobitnici i mnogih nagrada kao i priznanja i u glazbenom stvaralaštvu'', pojašnjava Željka.

Jedan od najpoznatijih projekata koji rade je međunarodno natjecanje SHOTGUN, a Boris dodaje kako se osim toga plesni studio B-Dance može pohvaliti i s ostalim značajnijim projektima u vlastitoj organizaciji.

''Radimo dva velika koncerta, od kojih se jedan održava u prosincu zajedno sa izvođačima "Radobolja- Mostar" u sklopu manifestacije "Betlehemsko svijetlo", te drugi u lipnju – samostalni plesni koncert pod nazivom "Samo zapleši". Ove godine smo krajem ožujka u suradnji sa Osnovnom školom Ivana Gundulića i Osnovnom školom Cim napravili prvi dječji mjuzikl 'U potrazi za princezom''', kažu Boris i Željka, dodajući kako su uz to organizatori brojnih dječjih zabavno-edukativnih programa, a već tradicionalno četvrtu godinu za redom organizatori su plesne revije povodom obilježavanja Svjetskog dana plesa.

''Također želimo se pohvaliti i vokalno plesnom grupom B-Stars . Ova grupa zamišljena je na način da se glazbeni program ostvaruje njegujući dječju glazbenu i scensku kreativnost, glazbenu pedagogiju, te popularizira glazbenu umjetnost kroz pjevanje i ples radeći na novim autorskim dječjim pjesmama.

Njezinim osnivanjem ustvari je pokrenut prvi takav program ne samo u Mostaru, nego na području cijele Bosne i Hercegovine. Grupa je do sada snimila osam autorskih pjesama koje je izvodila na raznim dječjim festivalima i osvojila brojne nagrade'', priča nam Željka.

Pohvale B-Dancea mogle bi se samo nizati, a svi ćete imati priliku iz prve ruke vidjeti rad i trud plesača i kluba na rođendanskom koncertu 9. lipnja u H.D. herceg Stjepan Kosača, kada će B-Dance za vas pripremiti brojna iznenađenja.

Kopirati
Drag cursor here to close