Rekorderi

Austrijanac iznad mostarskog rekorda: U gradonačelničkoj fotelji 24 godine

Na mjestu gradonačelnika glavnog grada Austrije i predsjednika Savezne pokrajine Beč (Landeshauptmann) je od 7. studenog 1994.
Lifestyle / Flash | 16. 02. 2018. u 11:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bečki gradonačelnik Michael Häupl povlači se 24. svibnja 2018. s gradonačelničke funkcije. Radi se o gradonačelniku – rekorderu, koji je na toj poziciji više od 24 godine.

Svoju funkciju predaje svom nasljedniku Michael Ludwigu. U siječnju 2018. najavljeno je i Häuplovo povlačenje s funkcije predsjednika Socijaldemokratske stranke Austrije (SPÖ). Bečki pokrajinski odbor Socijaldemokratske stranke izabrao je Michael Ludwiga za novog predsjednika stranke, priopćeno je.

Buduća gradska politika SPÖ stranke i odluke o novim članovima bit će definirana 14. svibnja. Ovaj termin izabran je svjesno nekoliko dana prije velike Konferencije gradonačelnika i predsjednika pokrajina Austrije Häupl kojom predsjedava.

Uskoro bivši gradonačelnik Beča, Michael Häupl, rođen je 1949. u Altlengbahu (Donja Austrija), a na mjestu gradonačelnika glavnog grada Austrije i predsjednika Savezne pokrajine Beč (Landeshauptmann) je od 7. studenog 1994.

  

Kopirati
Drag cursor here to close