Nivea BH Fashion Week

Ata Omerbašić predstavlja novu kolekciju na najprestižnijem modnom događaju u našoj zemlji i regiji

Lifestyle / Flash | 29. 03. 2016. u 06:23 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ata Omerbašić, akademski produkt dizajner, koja živi i radi u Sarajevu, ovoga puta predstavlja kolekciju prvenstveno namjenjenu samosvjesnim osobama koje odjećom, ne samo da pokrivaju svoje tijelo i štite ga od hladnoće, već odijevanje koriste kao način izražavanja i komunikacije sa okolinom.

“Izuzetno sam uzbuđena jer nakon dugo vremena predstavljam novu kolekciju na najprestižnijem modnom događaju u našoj zemlji i regiji 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo. Revija će se održati 03.04.2016 godine na novoj lokaciji Porsche Sarajevo salon Audi i nadam se kako ću opravdati visoka očekivanja prisutnih modnih urednika koji dolaze iz regije kao i ostalih gostiju moje revije” izjavila je Ata Omerbašić

O novoj kolekciji kaže kako je praktičan i multifunkcionalan dizajn prilagodljiv različitim prilikama i svima pruža mogućnost da nađu specifičan način nošenja, odnosno korištenja odjevnih predmeta.

''Haljine za ljeto realizirane u različitim tkaninama prizivaju tople dane i noći, a revija daje uvid u moj višegodišnji rad. Pamuk i svila, neki put kombinirani sa tkanjima industrijski proizvedenih niti, u dodiru sa kožom pružaju osjećaj ugode i samopouzdanja. Materijali svojom strukturom i bojom daju specifičan karakter svakom odjevnom predmetu, a pri tom su oblikovanje i pristup obradi posebni za svaki model. Zajednička crta im je kombiniranje strojne i ručne obrade tkanine'', dodala je Omerbašić.

Inače, tijekom 2015. godine, Ata Omerbašić je dobitnica dvije nagrade:

2015. “Brand & Signs Design Award”, međunarodna izložba u “Brands & Signs” u okviru manifestacije “Mesec oblikovanja” – Ljubljana, Slovenija.

2015. “Nagrada za modni dizajn” – izložba tri strukovna udruženja (ULUPUBIH, ULUBIH i AABIH)  povodom Dana oslobođenja grada Sarajeva 6. aprila “Collegium Artisticum 2015.” – Sarajevo, BiH.

Svi zainteresirani za ATA clothing, mogu ostvariti kontakt putem facebooka.

Iste večeri, 03.04.2016 godine, na programu 36 NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, ljubitelji mode imati će priliku pogledati kolekcije renomiranih bh modnih dizajnera Tea Zubović, Ksenija Stanarević i modnog ateljea Stella. Pod pokroviteljstvom Turskog veleposlanstva Ured za Kulturu i Turizam, održat će se "Veče mode Turske".  Svoj dolazak najavila je i ekipa Fashion TV- koji će u cjelosti ispratiti ovaj najveći modni događaj u našoj zemlji i regiji.

Podsjećamo, organizator 36.NIVEA BH Fashion Week je Udruženje manekena i modnih kreatora BiH, a izvršni producent agencija Abc Models Mgmt, koja je tijekom 2015. godine dobitnik međunarodnog priznanja poboljšanja kvalitete kulture u zlatnoj kategoriji za doprinos razvoja BH modne scene i međunarodne nagrade za kvalitet kao najbolje model management agencije u Bosni i Hercegovini i Istočnoj Europi.

Kopirati
Drag cursor here to close