Finale u Madridu

Asmir Gibić pobjednik bh. izdanja globalnog turnira Red Bull M.E.O

Put koji je Asmir prešao do završnice turnira izgledao je lagano, ali se u finalu ipak dobro pomučio.
Lifestyle / Flash | 25. 12. 2019. u 18:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove jeseni u suradnji Red Bulla i Kuvo TV prvi put u BiH organizirane online kvalifikacije za Red Bull M.E.O natjecanje u igri Clash Royale.

Šesnaestogodišnji natjecatelj iz Gradačca Asmir Gibić pobjednik je bh. izdanja globalnog turnira Red Bull M.E.O i predstavljat će našu zemlju na svjetskom finalu u Madridu, koje se održava u veljači iduće godine.

Put koji je Asmir prešao do završnice turnira izgledao je lagano, ali se u finalu ipak dobro pomučio. Svladavši sve protivnike u trećoj rundi kvalifikacija, plasirao se i u samo veliko finale bez izgubljenog meča. Dlanovi su se znojili, telefoni ispadali iz ruku jer je finale opravdalo sva očekivanja. Neizvjesno do samog kraja, Asmir je tek u posljednjoj rundi uspio da eliminira protivnika i s ukupnim rezultatom 3:2, postane najbolji mobile esport igrač u zemlji!

Već u veljači, „NekiLik“, kako je Asmirov esport nickname, odlazi u glavni grad Španjolske gdje će odmjeriti svoje Clasherske vještine protiv prvaka iz još 29 zemalja svijeta.

Gaming industrija je na svjetskom nivou uveliko dostigla vrijednost i popularnost filmske, muzičke i sportske industrije. O rapidnom rastu esporta svjedoče prepune dvorane na turnirima širom planete, multimilijunski nagradni fondovi i transferi igrača koji visinom iznosa privlače pažnju medija.

Esport je postao svjetski fenomen, a ovom trendu se priključuje i gaming scena u našoj zemlji. Nakon Red Bull Player One natjecanje, ovo je drugi turnir koji predstavlja značajan korak za razvoj domaće esport scene.

 

Kopirati
Drag cursor here to close