Pogoršanje

Arsen Dedić kritično

Lifestyle / Flash | 17. 08. 2015. u 06:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Popularni kantautor Arsen Dedić (77) priključen je na aparate jer su mu otkazali bubrezi i pluća, a njegova supruga Gabi Novak odbila je, da liječnici, zbog stanja u kome se nalazi, obave još jedan kirurški zahvat.

Arsen je već četvrti dan neprekidno priključen na respirator jer mu otkazuju pluća, a od jučer je i na hemodijalizi zbog prekida rada bubrega.

Liječnici brine njegov oslabljeni organizam, a sve je počelo 12. kolovoza, kada mu se stanje pogoršalo zbog prekida krvotoka u abdomenu, prenosi stranica"24 sata.hr" pozivajući se na bolničke izvore.

Riječ je o prekidu cirkulacije krvi u crijevima, a razloga može biti nekoliko, poput embolije ili tromboze.

U takvim slučajevima potreban je operativni zahvat, no zbog Arsenovog općeg stanja liječnici su razmišljali što učiniti. Odluku je donijela njegova supruga Gabi, koja je odbila još jedan kirurški zahvat, smatrajući da bi to dodatno opteretilo njegov krhki organizam, prenosi Srna.

Arsenu su liječnici lijekovima morali održavati normalan krvni tlak koji je bio vrlo nestabilan. Uz to bubrezi i jetra više ne rade pa ih liječnici aparatima pokušavaju vratiti u funkciju.

Kopirati
Drag cursor here to close