humanitarna organizacija

Altruist prezentirao svoj rad, a djeca iskoristila priliku i rekla svoja prava

Lifestyle / Flash | 18. 12. 2015. u 13:31 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak je u prostorijama Udruge 'Humanitarne organizacije Altruist' upriličena prezentacija postignutih rezultata i realiziranih programa u ovoj godini.

Prezentaciji su nazočili i predstavnici državnih i gradskih institucija, te predstavnici međunarodnih organizacija. Institucije koje su se odzavale našem pozivu bile su: Ministrastvo zdravstva, rad i socijalne skrbi, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ, MUP HNŽ, Grad Mostar - odjel društvenih djeltnosti, Centar za socijalni rad Grada Mostara, Institucija ombudsmana za ljudska prava, OSCE, te predstanvnici Srednje građevinske škole 'Jurja Dalmatinca' Mostar, prioćeno je iz Altruista.

Tom prilikom prikazani su postignuti rezultati rada H.O. Altruista od 1999. do 2015. godine i aktivnih projekata u 2015 i, a to su; 'Uspostava novog modela u radu sa socijalno ugroženim obiteljima u Gradu Mostaru', projekt je financiran od strane IN FONDACIJE Banja Luka, 'Udruženi mladi za toleranciju i razumijevanje', projekt rađen u suradnji s NVO 'DON' Prijedor; 'Sveobuhvatna podrška i zaštita djece u pokretu/Dnevni centar za djecu Mostar', projekt je financiran od strane Save the Children-a.

Povodom ovog događaja djeca korisnici Dnevnoga centra Mostar priredila su novogodišnju priredbu za sve nazočne, te jasno i glasno iznjeli svoje želje i prava koja imaju kao djeca.

Po završetku priredbe sudionicima su uručeni pokloni koje su izradila djeca Dnevnoga centra u okviru kreativnih radionica koje se svakodnevno provode u radu sa djecom. Nakon završetka službenog djela u prostorijama organizacije upriličeno je neformalno druženje predstavnika institucija s uposlenicima i djecom Dnevnoga centra.

Kopirati
Drag cursor here to close