Pogoršanje vremena

Aktiviran žuti meteoalarm zbog očekivanih pljuskova i grmljavine

Prošlog tjedna bio je izdan žuti meteoalarm zbog vrućina, a samo sedam dana poslije zbog pljuskova i grmljavine.
Lifestyle / Flash | 18. 08. 2018. u 10:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je žuti meteoalarm za veći dio BiH, zbog očekivanih pljuskova sa grmljavinom, priopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

U Bosni i Hercegovini jutros je većinom pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni ima dosta magle i niske naoblake. 

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 11 stupnjeva, Sokolac 12, Ivan-sedlo i Livno 14, Bugojno 15, Sarajevo 16, Bihać i Srebrenica 17, Sanski Most i Tuzla 18, Banja Luka, Bijeljina, Doboj i Trebinje 20, Brčko 21, Gradačac 22 i Mostar 24. 

Atmosferski tlak zraka u Sarajevu iznosi 947hPa, za 3hPa je veći od normalnog i ne mijenja se. 

U Bosni i Hercegovini danas prijepodne će većinom prevladavati pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti dosta magle i niske naoblake koji će se u središnjim i istočnim područjima duže zadržati.

Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu BiH su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32, na jugu zemlje do 35 stupnjeva.

 U Sarajevu će biti pretežno oblačno u jutarnjim satima. Tijekom dana prevladavat će sunčano s malom naoblakom. Više naoblake ponovno će biti u poslijepodnevnim satima.

Najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close