Ideje za savršen doček

Ako se Nova 2021. čeka kod kuće, ne mora biti dosadno

Ideje za savršeni doček Nove godine kod kuće
Lifestyle / Flash | 31. 12. 2020. u 08:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz sve mjere i strah zbog zaraznog virusa, ovaj doček Nove godine će zaista biti drugačiji od svih dosadašnjih. No nemojte dozvoliti da doček u kućama i u krugu obitelji i najbližih prijatelja protekne bez svečanog ozračja.

Nakon protekle godine svatko od nas zaslužuje poslasticu, pa bi ovu 2020. i trebalo ispratiti što bolje, da nam se nikada ne poželi vratiti.

U nastavku Vam donosimo nekoliko prijedloga kako da se večeras zabavite.

Okitite stan

Nije doček Nove godine, ako stan nije okićan – pošto toliko nestrpljivo čekamo 2021.
godinu, predlažemo vam da nabavite velike balone u obliku brojeva 2021! Oni mogu
biti i sjajna pozadina za novogodišnje slilkanje, jer smo sigurni da ćete poželeti da
podelite slike na društvenim mrežama!

Obucite se svečano

To što Novu godinu dočekujete kod kuće sa ukućanima, ne znači da trebate biti u
pidžami i papučama! Nema veze što će vas videti samo ukućani – važan je unutarnji osećaj!

Napravite photo Booth

Svako voli dobar photo booth deo. Nabavite zanimljive rekvizite za novogodišnje slikanje i okačite ih oko DIY pozadine. Kako biste imali svečanu pozadinu za slike, samo zalepite zlatni ili crveni ukasni papir na zid – poželjno ispred prozora, za prirodno svjetlo.


Društvene igre

Možete igrati društvene igre. One su baš uvijek spas na kućnim tulumima, kada iscrpimo sve teme ili kada se naprosto želimo dobro nasmijati. Zabavnije su uz bocu vina, stoga ga svakako imajte pri ruci, a naši favoriti su Activity, Drinkopoly, Pictionary i super zabavna 5 Sekundi.

Raj za foodieje

U revijalnom tonu tema, zašto se ne biste odvažili pa pripremili, primjerice, tajlandsku večeru, kinesku ili možda talijansku? Da dojam bude potpun, potrudite se nabaviti i karakteristična pića, poput sakea ili dobre boce vina, nabavite ukrase, pustite glazbu s područja koje rekreirate...

Poslastica

Posle godine poput 2020, svako od nas zaslužuje poslasticu. Odaberite nekoliko recepata za desert ili pak kupite omiljene kolačiće. Tako ćete imati ukusne slatkiše tijekom cijelog dana, a šta ima ljepše nego pojesti kolačić kada sat udari ponoć?

Tematski kokteli
Dolaze li vam prijatelji na druženje, zašto im ne biste priuštili nešto novo i ponudili, primjerice, tri koktela na izbor? Osim standardnog vina i šampanjca, bit će slatko ako se potrudite iskombinirati par sastojaka u originalna pića koja nipošto ne trebaju biti komplicirana. Novogodišnja sangrija, rum punč ili dobra stara Cuba Libre su jednostavni za napraviti, a osigurat će svojevrsnu temu po kojoj ćete pamtiti kućni tulum. Organizirajte mali bar s koktelima koji će gostima u svakom trenutku biti dostupan.

DIY večer
Ako ste odlučili okupiti samo prijatelje kod kuće, možda im se svidi ideja o DIY večeri. Možda vam zvuči štreberski, no pričanje o svemu i svačemu uz istodobno pravljenje slatkih stvari može biti dosta zabavno. Posebno ako su vam pri ruci gore spomenuti kokteli, jasno.

Filmski maraton

Obožavate li filmove, prijedlog je organizirati tematski filmski maraton. Srednjoškolske komedije, slasheri, opus Tarantina ili Kubricka, oskarovski filmovi, maraton Gospodara prstenova, najljepši naslovi iz 50-ih i 60-ih, junkie filmovi ili pak oni kultni za koje vam je neugodno reći u društvu da ih niste pogledali - mogućnosti su bezbrojne.

Karaoke

Ako ste oduvijek htjeli probati karaoke, doček Nove godine bi mogao biti pravo vrijeme. Bonus - bit ćete u intimi svoga doma i pred ljudima koje poznajete, a ne pred punim barom. Ono što vam je potrebno jesu zvučnici, mikrofon i laptop, a večer slobodno otvorite s Mariah Carey i All I Want For Christmas. Još malo vam se ovaj izbor tolerira.

Plesna radionica

To što ste kod kuće s prijateljima ne mora značiti da se morate izležavati. Zašto ne biste nabavili disco kuglu i pustili, primjerice, par salsa hitova i otplesali koji ples? Osim što će natjerati sve da se ustanu, ples u paru bi mogao biti i dosta zabavan jer postoji velika vjerojatnost da ne znaju svi parovi korake. Uz to, možete otići korak dalje i organizirati kućnu plesnu radionicu pa zadužiti prijateljicu koja zna korake da ostale nauči osnovama.

Zapišite novgodišnje odluke

Baš zato što ove godine ostajete kod kuće – imaćete dovoljno vremena da radite na vašim novogodišnjim odlukama. Pokušajte da odlukama pokrijete sve sfere života – zdravlje, karijeru, finasnije i brigu o sebi! Pripremite se na najbolju godinu koja sledi

Filmovi

Čak i ako mislite da ste do sada pogledali sve što se tiče novogodišnjih filmova; uveravamo vas da ih ima još! Okrenite se starim dobrim klasicima sa božićnom tematikom, nabavite grickalice i koktel od šampanjca, i slavlje može da počne! Ušukanopraznično veče koje ćete pamtiti!


Kopirati
Drag cursor here to close