Čapljina

Akcijom čišćenja obilježen Dan Parka prirode Hutovo blato

Lifestyle / Flash | 20. 05. 2017. u 11:05 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U malom Hercegovačkom raju krije se močvara od svjetskog značenja. Par sati i svoje slobodno vrijeme ovoj zelenoj oazi poklonili su brojni Čapljinci.

Dan Parka prirode Hutovo blato obilježen je akcijom čišćenja kojoj su se pridružili pripadnici Vatrogasne postrojbe Čapljina, učenici Srednje škole Čapljina, učenici Osnovne škole ''Lipanjske zore'' podružnica Bobanovo naselje, gosti iz ekološke udruge ''Močvara'', volonteri iz studentske organizacije AIESEC te volonterke i volonteri iz Čapljine koji su uvijek rado odazovu na ovakve akcije.

''Na obilježavanje dana Parka prirode Hutovo blato došli smo kao gosti te napravili malu radionicu izrađivanja glinenih kućica za ptice. Također htio bih istaknuti kako ćemo, nakon završetka izrade ovih kućica napraviti izložbu istih'', izjavio je za Bljesak.info Ernesto Markota profesor likovne kulture i član ekološke udruge ''Močvara''.

Svi sudionici u ovoj akciji nisu dopustili da Hutovo blato bude zatrpano otpadom i da svojim nemarom izgube jedinstveni Park prirode.

Značajnu ulogu u razvitku održivog i eko turizma u Bosni i Hercegovini može imati upravo Park prirode Hutovo blato koje je međunarodno zaštićena Ramsar močvara od posebne ekološke i ekonomske vrijednosti.

Organizatori ove akcije za sve nazočne, u znak zahvalnosti, organizirali su vožnju brodicom kako bi ih počastili boravkom u prirodi i dopustili da uživaju u svim ljepotama Hutovog blata.

Kopirati
Drag cursor here to close