Razmjena iskustava

Žene iz Jablanice i Mostara u posjeti ženama u Stocu

Sudionice su kroz diskusiju dobile odgovore o poslovanju Zadruge osnovane od strane Udruženja 'Orhideja'.
Lifestyle / Flash | 01. 09. 2018. u 00:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar i Udruženje žena 'Most' Jablanica su 30.8. održali studijsku posjetu Udruženju 'Orhideja' u Stocu, s ciljem razmjene iskustava te primjera pozitivne prakse, obzirom da su aktivnosti UŽ 'Most' i 'Orhideja' srodne te imaju za cilj ekonomsko osnaživanje žena sa ruralnih područja.

Ovom prilikom predstavnici Udruženja Minva Hasić (Orhideja), Ćamila Imamović (UŽ Most) i Majda Penava (LiNK) su predstavile rad svojih organizacija. Sanja Zukić (UŽ Most) predstavila je glavne aktivnosti i postignute rezultate projekta "Okusi Jablanice za ruralni razvoj".

Sudionice su kroz diskusiju dobile odgovore o poslovanju Zadruge osnovane od strane Udruženja 'Orhideja'. Predstavljene su pozitivne i negativne strane ovakvog načina poslovanja te je razgovarano o tekućim aktivnostima udruženja.

Najavljeno je i održavanje natjecateljske manifestacije "Najbolji okusi Jablanice", planirano u rujnu 2018. godine u Jablanici. Za 15 žena, sudionica radionica u okviru projekta 'Okusi Jablanice za ruralni razvoj' će se prvenstveno održati obuka - showcooking, koju će voditi stručnjaci za pružanje usluga cateringa, a koja će obuhvatiti pripremu slanih i slatkih jela, aranžaman i dekoraciju te prezentaciju jela.

Nakon obuke održat će se natjecanje 'Najbolji okusi Jablanice', na kojem će natjecateljski timovi predstaviti stečene vještine i znanja iz organizacije i prezentacije cateringa, navedeno je u priopćenju iz LiNK-a.

Projekat "Okusi Jablanice za ruralni razvoj" se implementira u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji financira Europska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Kopirati
Drag cursor here to close