Veleposlanstvo Indije

U Mostaru se obilježava Ayush dan

Indijska vlada nastoji proširiti poznavanje ovih disciplina te s tim u vezi inicira obilježavanje Ayush dana u različitim dijelovima svijeta.
Lifestyle / Flash | 29. 01. 2018. u 16:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje indijsko-bosanskog prijateljstva i Veleposlanstvo Indije za BiH sa sjedištem u Budimpešti najavili su u srijedu, 31. siječnja, obilježavanje Ayush dana u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru.

Ayush je skraćenica za ajurvedu, jogu i naturopatiju, unani, siddhi i homeopatiju, medicinske discipline prisutne na tlu Indije, za koje u vladi te zemlje postoji i posebno ministarstvo.

Indijska vlada nastoji proširiti poznavanje ovih disciplina, te s tim u vezi inicira obilježavanje Ayush dana u različitim dijelovima svijeta. Ista manifestacija obilježit će se dan kasnije, u četvrtak, 1. veljače, u Sarajevu, na Medicinskom fakultetu.

U Sarajevu će se prisutnima obratiti dr. Asmita Wele, predsjednica Odsjeka za Ayurvedu na Univerzitetu u Debrecenu, dr. Peter Toth, predsjednik Mađarskog instituta za Ayurvedu, Ankita Sood, učiteljica joge pri Veleposlanstvu Indije, dr. Šeila Kulenović-Latal, homeopatkinja i direktorica Udruženja za integrativne studije Aude Sapere.

Kopirati
Drag cursor here to close