Los Rosales

"Svaki dan nam je kao rođendan"

"Iako se gotovo uvijek spominju financije kao glavni problem svake ustanove ovakvog i/ili sličnog tipa, istaknut ću jedan od većih problema u posljednje vrijeme, a to je status Centra 'Los Rosales'. Postojimo 21 godinu, ali nemamo riješen status"
Lifestyle / Flash | 12. 03. 2018. u 01:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Djeci, štićenicima Centra 'Los Rosales' je svaki dan kao rođendan, a zajedno s njima i mi slavimo. Rođendan nije samo onaj dan kada je Centar otvoren, jer se svaki dan radujemo nečemu novom, jedinstvenom što nam štićenici centra podare, pa makar bio to i jedan osmijeh", riječi su osoblja Centra za djecu s posebnim potrebama 'Los Rosales'.

U Centru za kulturu održana je svečanost prilikom koje je obilježena 21. godišnjica od osnivanja Centra za djecu s posebnim potrebama 'Los Rosales'.

Tijekom programa štićenici tog centra su izveli nekoliko točaka, što je popraćeno velikim pljeskom prisutnih.

Također, održana je interaktivna radionica sa publikom gdje su se mogla čuti različita mišljenja sa istim zaključkom, a to je da su štićenici centra 'Los Rosales', ali i drugih ustanova koje brinu o djeci s poteškoćama u razvoju isti kao i sva druga djeca, ali nisu dovoljno prihvaćeni u društvu.

"Ovaj rođendan smo željeli provesti izvan prostorija našeg Centra, te da na neki način upalimo alarm, da moramo uvoditi neke promjene, da moramo više raditi na inkluziji, a ne da se inkluzija završava u predškolskom i osnovnoškolskom obrazovanju. Moramo raditi na inkluziji i nakon toga za osobe sa poteškoćama u razvoju i na inkluziji općenito", kazala je za Bljesak.info direktorica Centra 'Los Rosales' Mirna Mezit.

"'Los Rosales' ima svoje izravne partnere, a to su Grad Mostar, ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko - neretvanske županije, te ministarstvo zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ. Osim izravnih partnera, Centar ima i određen broj prijatelja i partnera iz cijele BiH, ali i iz drugih zemalja svijeta.

Naše rođendansko slavlje uveličali su članovi jednog od naših donatora, a riječ je o organizaciji iz Nizozemske 'Just Sophie' koji su uložili svoja sredstva, te su opremili jedan dio našeg Centra. 'Los Rosales' ima otvorena vrata za sve drage ljude i prijatelje Centra, te ima jako puno posjeta političkih dužnosnika sa svih nivoa vlasti, članova srodnih organizacija i drugih udruženja koji su spremni pomoći svatko na svoj način.

Iako se gotovo uvijek spominju financije kao glavni problem svake ustanove ovakvog i/ili sličnog tipa, istaknut ću jedan od većih problema u posljednje vrijeme, a to je status Centra 'Los Rosales'. Postojimo 21 godinu, ali nemamo riješen status", zaključila je Mezit.

U okviru programa u Centru za kulturu posjetitelji su mogli vidjeti i izložbu radova štićenika 'Los Rosalesa', a upriličen je i prigodan domjenak za sve posjetitelje.

Kopirati
Drag cursor here to close