Jeste li znali da...

Promjena u životu: Možete preseliti i pri tome zaraditi

Često se mogu čuti uzdasi onih koji su tek došli na odmor i pomislili "Kako bi bilo divno živjeti kraj mora". A to more je možda i bliže nego što se čini.
Lifestyle / Flash | 04. 09. 2019. u 07:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukoliko je nekome potrebna velika promjena, moguće je da su slijedeći gradovi idealno rješenje.

Veliki broj gradova gubi stanovništo jer nema dovoljno posla, novca, mogućnosti... A postoje i oni koji su toliko željni stanovnika da bukvalno plaćaju onima koji se žele doseliti.

Početi sve ispočetka i zaraditi uz to je moguće, ukoliko se odlučite za početak u nekom o ovih gradova. Širom svijeta postoje mjesta koja osiguravaju velike sume novca za nove stanovnike.

Foto: Radio Duna / Santiago de Chile

Često se mogu čuti uzdasi onih koji su tek došli na odmor i pomislili "Kako bi bilo divno živjeti kraj mora". A to more je možda i bliže nego što se čini.

Antikythera je otok u Grčkoj koji nije turistički popularan. Nalazi se u blizini Krete, a sve stanovništvo je naseljeno u mjestu Potamosu. Kako bi se podmladilo stanovništvo, gradu su potrebne obitelji koje bi dobile kuću, zemljište i 500 eura mjesečno prve tri godine.

Tulsa je grad u Oklahomi koji nudi 10.000 dolara onima koji su se spremni zaposliti u tom gradu na barem jednu godinu. Odabrani kandidati će se preseliti u nove stanove u kojima će plaćati samo 33 posto stanarine. Režije će biti besplatne prva tri mjeseca, a sve to plaća grad u želji za ambicioznom radnom snagom, prenosi B92.

Foto: Flickr  / Tulska u Oklahomi

Preseljenje u talijanski grad Locana može vam donijeti 9.000 eura. Ovaj grad je prošlog stoljeća imao 7.000 stanovnika, a danas svega 1.500, pa gradonačelnik radi sve da dovede ljude u Locano.

Postoje dva uvjeta koja se moraju ispuniti, da godišnja zarada bude najmanje 6.000 eura i da imate dijete. Grad se nalazi u nacionalnom parku, pa nudi mnoštvo mogućnosti.

Foto: Getty / Locana u Italiji

I sicilijanski grad Sambuca je odlučio da se spasi od nestajanja prodajom nekretnina za jedan euro. Pošto je grad vlasnik kuća i stanova, svi koji to žele mogu kupiti nekretnine po povoljnoj cijeni.

Ono što stanari moraju učiniti jeste da ulože u svoje nove domove 15.000 eura u naredne tri godine, pri doseljenju da daju 5.000. Ipak, ta cijena je sitnica kada shvatite da živite na Siciliji.

Foto: Money.com / Sambuca na Siciliji

U želji da postane inovacijski centar Južne Amerike, Čile već nekoliko godina poziva zainteresirane iz cijelog svijeta da se presele i razviju svoj biznis u toj državi. Oni koji bi došli dobili bi mentore, vize, dobre uvjete za rad i poticaj od 10.000 dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close