Online ulaznice

Plitvice ograničavaju dnevni broj posjetitelja

Cijena ulaznice za Plitvička jezera varira od toga radi li se o radnom danu ili prazniku. Putem interneta se kupuje kupon koji se na blagajni mijenja za ulaznicu.
Lifestyle / Flash | 29. 04. 2019. u 00:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plitvička jezera će u jednom danu moći posjetiti između 8.500 do 10.000 turista, a rezervacija se vrši online, prenosi B92.

Ulaznice za ovaj hidrografski fenomen je moguće kupiti samo putem interneta, dakle online i to po cijeni od 60 do 100 kuna što je cijena za odrasle, dok je cijena ulaznica za djecu stariju od sedam godina nešto niža (od 25 do 45 kuna).

Cijena ulaznice za Plitvička jezera varira od toga radi li se o radnom danu ili prazniku. Putem interneta se kupuje kupon koji se na blagajni mijenja za ulaznicu.

"Kad se ulaznica kupi, mora se printati na ulazu, upravo zbog toga što je ovo pilot-projekat. Naime, radimo na pojačanju internetske veze, to nam je zapravo jedina prepreka. Ja se iskreno nadam da ćemo do sezone i to riješiti", izjavio je za HRT Tomislav Kovačević, upravnik Nacionalnog parka 'Plitvička jezera', a prenose 'Daljine'.

Inače, velika sredstva se ulažu u objekte i sadržaje u okolini Plitvica koje sve više postaju turističko odredište, a sve manje samo tranzitno. Tu može i nastati problem tzv. prekomjernog turizma (overtourism), čije pogubne posljedice osjećaju mnoge lokacije u svijetu, iako je veliki broj posetitelja milina za lokalne ekonomije.

Voda u Plitvičkim jezerima uglavnom dolazi iz Crne rijeke, Bijele rijeke i potoka Ljeskovac. Ove vode se ulijevaju u Prošćansko jezero koje je na nadmorskoj visini od 636 metara. Plitvice su na listi UNESCO svjetskog naslijeđa od 1979. godine, a nacionalnim parkom proglašene su još u vrijeme Kraljevine Jugoslavije.

Ovaj hrvatski nacionalni park smješten je u Lici, između planinskih masiva Male Kapele i Ličke Plješivice, a ulaznice za njega možete kupiti, kao što je navedeno, isključivo putem interneta.

Kopirati
Drag cursor here to close