Okupilo se društvo staro

Nevesinje: Gimnazijalci proslavili 40 godina od mature

"Sa ponosom mogu kazati da smo jedna od brojnijih generacija koja se sastaje nakon toliko godina"
Lifestyle / Flash | 08. 07. 2019. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Generacija maturanata nevesinjske Gimnazije iz 1979. godine proslavila je u subotu navečer jubilej 40 godina od mature. Školski sat održali su profesori Vidosava Bratić i Zdravko Aleksić, a na prozivku se odazvalo njih 35.

Najbolji đak u toj generaciji Milena Vuković Buha koja živi i radi u Beogradu istaknula je da je za svakoga tko je dočekao 40 godina mature to sreća, radost i zadovoljstvo, piše Radio Nevesinje.

"Ovo 40 godina mature je 40 godina sjećanja na najljepše doba života, i ako tome dodamo da svaki čovjek najviše voli svoj zavičaj onda je sreća kompletna za svakog od nas", sa ponosom je rekla Vuković Buha. Milena je magistar ekonomije i već 15 godina uspješno vodi svoju firmu koja se bavi poslovima poreznog savjetovanja, i u Srbiji je ocijenjena kao najlikvidnija i pripada grupi najuspješnijih kompanija.

Ona je dodala da joj je posebno zadovoljstvo kad se sjeti da je jedini đak koji je nevesinjsku Gimnaziju završio za tri godine, ističući ne zato što je bila pametnija od ostalih, već samo više vrijednija. Vera Kokotović iz Nevesinja rekla je da joj je drago što je ostala u svom rodnom mjestu gdje je osnovala obitelj i uspješno vodi svoju Agenciju za računovodstvo.

"Prošle su godine i ovo je veliki jubilej za sve nas koji smo se danas okupili, a mnogi od nas se nisu vidjeli puna četiri desetljeća i osjećaj je zaista neopisiv", dodala je Kokotović. Kostadin Kojo Ristić iz Novog Sada rekao je da je ovo veliki dan za njihovu generaciju, jer godinu dana su se pripremali kako bi se uskladile svačije obaveze u želji da odziv bude što veći.

"Sa ponosom mogu kazati da smo jedna od brojnijih generacija koja se sastaje nakon toliko godina", naglasio je Ristić.

Foto: Verica Čupković / Gimnazijalci se okupili nakon 40 godina

Budimir Stajić koji živi i radi u Trebinju istaknuo je da je ovo divan trenutak da se podsjete đačkih dana i da nakon toliko godina ispričaju jedni drugima svoju životnu priču. "Mnoga prijateljstva koja su započeta na početku školovanja ostala su jaka i do dan danas i to je upravo ono čemu se čovjek raduje i vraća", rekao je Stajić.

Iz Švedske je na ovo druženje došla i Milica Čovilo Štukan koja nije krila emocije jer se sa svojim školskim drugovima vidjela nakon puno godina. "Radujem se i sretna sam jer sam dio ove divne družine, koja me podsjetila na najljepše dane u mom životu", sa sjetom je dodala Čovilo Štukan.

Jagoda Dević iz Starih Banovaca koja je najveći dio svog radnog vijeka provela u Dijani, boginji tepiha, zahvalila se svima koji su organizirali ovaj veliki jubilej i omogućili ovo druženje. "Svaki dolazak u zavičaj za mene je povratak u bezbrižne dane, a ovo ljeto ću posebno pamtiti jer sam vidjela sve drage ljude koji su bili dio moga života", nostalgično je rekla Dević.

Radenko Babić iz Sarajeva nije krio oduševljenje što će zajedno sa svojim drugovima ponovno sjesti u školske klupe i prisjetiti se divnih vremena koje su proveli zajedno. "Meni ova proslava puno znači i da sam bio na kraj svijeta došao bih danas da se vidim sa svojim prijateljima" rekao je Babić.

Interesantno je istaknuti da u ovoj generaciji imaju dva bračna para, a to su Milojka Munišić i Milenko Dragović, i Milena Vuković i Đorđe Buha. Bila je ovo prilika da se nekadašnji školski drugovi okupe nakon četiri desetljeća i evociraju uspomene na najljepše životno doba. Druženje je nastavljeno u restoranu 'Bukvica'.

Kopirati
Drag cursor here to close