Down Under

Poruke Đokoviću: Moćna sila i Visoko

Službeni Beograd ističe da "u srpskoj javnosti postoji snažan dojam da je Đoković protiv svoje volje žrtva političke igre" i da je "namamljen da doputuje u Australiju kako bi potom bio ponižen".
Lifestyle / Flash | 07. 01. 2022. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Supruga Novaka Đokovića, Jelena Đoković, na Instagramu je poslala čestitku za Božić i komentirala situaciju u kojoj se našao njezin suprug, kojemu je odbijena viza za ulazak u Australiju i u hotelu čeka ishod situacije sa žalbom na tu odluku.

"Sretan Božić svima koji ga danas slave! Mir Božji! Želim da svi budu zdravi, sretni, sigurni i zajedno s obiteljima. Voljela bih da je moja obitelj danas na okupu, ali utjeha mi je da smo barem zdravi. I mi ćemo rasti iz ovog iskustva.

Hvala vam, dragi ljudi širom svijeta, što koristite svoj glas da pošaljete ljubav i podršku mom suprugu. Duboko udahnem da se smirim i nađem zahvalnost (i razumijevanje) za sve što se sada događa. Jedini zakon koji svi trebamo poštovati bez obzira gdje se nalazimo je ljubav i poštovanje drugih ljudi. Ljubav i praštanje nikada nisu greška, nego moćna sila", poručila je Jelena Đoković na Instagramu.

Službeni Beograd prosvjedovao zbog ''nedoličnog tretmana'' Đokovića u Australiji

Podsjetimo, devetorostrukom pobjedniku Australian Opena, koji je na ovogodišnjem turniru mogao sudjelovati u borbi za rekordni 21. Grand Slam naslov, poništena je australska viza jer nije imao dokaz o cijepljenju protiv covida-19 ili vjerodostojno medicinsko izuzeće od cijepljenja.

Đokovićevi odvjetnici vode pred lokalnim sudom postupak za poništenje odluke koja, bude li potvrđena, za 33-godišnjeg srbijanskog tenisača znači deportaciju iz Australije.

Njome je ranije u četvrtak zaprijetio australski premijer Scott Morisson, pozivajući se na stroge granične propise za necijepljene strance.

Đoković se u međuvremenu nalazi u Melbourneu u hotelu za imigrante koji čekaju azil.

Državni tajnik srbijanskog ministarstva Nemanja Starović rekao je australskom veleposlaniku Danielu Emeryu da Beograd od njega očekuje "osobne napore" kako bi se Đokoviću omogućilo da "u smještaju koji odgovara sportašu njegova ranga sačeka donošenje sudske odluke" o tome može li boraviti na tlu Australije ili ne.

Srbija ne želi ni na koji način utjecati na odluku australskih sudskih vlasti, ali očekuje da izvršne vlasti te zemlje, u duhu dobrih bilateralnih odnosa Australije i Srbije, a sukladno svojim nadležnostima, dozvole Đokoviću da Božić provede u boljem smještaju, stoji u priopćenju.

Službeni Beograd ističe da "u srpskoj javnosti postoji snažan dojam da je Đoković protiv svoje volje žrtva političke igre" i da je "namamljen da doputuje u Australiju kako bi potom bio ponižen".

"Đoković nije kriminalac, terorist ili ilegalni migrant ali je tako tretiran od australskih vlasti", rekao je Starović dodajući da to "izaziva razumljivo ogorčenje" njegovih navijača i građana Srbije.

Đokovićeva obitelj je ranije u četvrtak odluku australskih vlasti nazvala "najvećim sportsko-diplomatskim skandalom u povijesti" i pred parlamentom u Beogradu organizirala skup potpore tenisaču te za petak najavila novi.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je u četvrtak da će premijerka Ana Brnabić zatražiti od australskih vlasti da se Đokoviću, dok traje sudska procedura, dopusti da pod nadzorom boravi u kući koju je unajmio, "a ne u ozloglašenom hotelu u kojem borave oni koji čekaju azil".

Sinčić: Drži se, Nole. Vidimo se u Visokom

Predsjednik Živog zida i hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Vilibor Sinčić na Facebooku je izrazio podršku Novaku Đokoviću, kojemu je u petak odbijena viza i zabranjen ulazak u Australiju kako bi nastupio na prvom Grand Slamu sezone.

"Trenutno se u Australiji odvija civilizacijska sramota. Zatočiti najboljeg tenisača svijeta politikantska je odluka onih koji će na kraju izgubiti. Novak je heroj planete.

I nije stvar u njegovom izuzeću, jer nije tajna da su mnogi od njegovih kolega došli s izuzećem. Ali oni šute i njih ne diraju.
Problem je što on nije šutio. I zato mora biti kažnjen.

To je sramota i to nije demokracija.

Drži se Nole i vidimo se u Visokom", napisao je Sinčić.

Kopirati
Drag cursor here to close