Prilika za planinare

HPD Prenj vas poziva na ljetni alpinistički tečaj

Tečaj je namijenjen planinarima, alpinistima, visokogorcima i ostalima koji ulaze u svijet alpinizma i penjanja i za one koji žele unaprijediti svoje vještine i znanje.
Lifestyle / Flash | 19. 09. 2021. u 10:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenstvo za alpinizam Planinarskog saveza Herceg-Bosne, u suradnji sa HPD Prenj 1933. Mostar, nakon jedne (COVID) godine pauze, ponovno organizira ljetni alpinistički tečaj

Održavanje tečaja počinje početkom listopada 2021. godine i održavati će se kroz četiri vikenda na lokacijama Drežnica, Čvrsnica, Prenj, Romanija. Prema planu, tečaj počinje prvi vikend mjeseca listopada (02.- 03.10.2021), a završava krajem istog mjeseca. Ovisno o vremenskim uvjetima, organizator zadržava pravo promjene termina i lokacije održavanja tečaja. Broj polaznika tečaja je ograničen.

Prijave se primaju od dana objave do najkasnije 25.rujna.

Tečaj je namijenjen planinarima, alpinistima, visokogorcima i ostalima koji ulaze u svijet alpinizma i penjanja i za one koji žele unaprijediti svoje vještine i znanje. Za polaznike koji su članovi PS H-B (članovi planinarskih društava PS H-B) cijena tečaja iznosi 150 KM, dok je za ostale polaznike cijena tečaja 200 KM po polazniku.

Akontacija se uplaćuje na žiro račun PS Herceg-Bosne broj 3381002200626703 s naznakom “ZA LJETNI ALPINISTIČKI TEČAJ” ili osobno za vrijeme prvog vikenda održavanja tečaja.

Polaznici tečaja sami snose troškove hrane, boravka i prijevoza.

Potrebna oprema: 3 zamke (prusike) dužine 4-5m promjera minimalno 5 mm, 2 trake (gurtne) promjera 60-80 mm, kaciga, alpinistički pojas, poželjno penjačice, reverso (ili slična poluautomatska spravica), 4 karabinera od toga 2 maticom (HMS), čeona lampa, prva pomoć.

Prijave se primaju popunjavanjem “Prijave za alpinisticki tečaj” koja se nalazi na linku PRIJAVA.

Svi polaznici će nakon prijave dobiti detaljan plan tečaja.

Instruktori alpinizma na tečaju su: Jure Miljak i Edin Kajan.

Organizator poziva sve alpiniste-pripravnike koji su prošli početne i napredne tečajeve za prijavu za stažiranje i asistenciju na tečajevima kao preduvjet za stjecanje zvanja alpinist. Prijave slati na mail: [email protected]

Ostale informacije možete dobiti na telefon: 063/486-909 ili 063/495-821 (Josip).

Kopirati
Drag cursor here to close