Maškare stižu

Bogat program karnevala u Ljubuškom

Prvog dana karneval, odnosno, 4. veljače 2018. manifestacija će započeti u 12.30 sati mimohodom dječje povorke od Gimnazije Ljubuški do Gradske sportske dvorane, gdje će u 13 sati započeti Dječji karnevalski program
Lifestyle / Flash | 30. 01. 2018. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadeseti Ljubuški Karneval održat će se 4. i 11. veljače. Prvi dan karnevala bit će rezerviran za djecu, dok će zabava za odrasle biti 11. veljače.

Prvog dana karneval, odnosno, 4. veljače 2018. manifestacija će započeti u 12.30 sati mimohodom dječje povorke od Gimnazije Ljubuški do Gradske sportske dvorane, gdje će u 13 sati započeti Dječji karnevalski program, a završetak programa planiran je u 15 sati, navode u priopćenju organizatori.

Bogati program 11. veljače započet će okupljenjm maškara u Prologu, odakle je u 9 sati planiran polazak rutom: Prolog – Grab – Vitina – Ljubuški. U 12.30 sati započet će mimohod maškara ulicama grada od Osnovne škole Marka Marulića do Centra malih športova, gdje je planirano otvaranje Trga Meštra Radoslava Dodiga kod Općine Ljubuški.

Video: Audio najava Ljubuškog karnevala

U 13 sati započet će središnji karnevalski program na Športskom centru, u sklopu čega će biti proglašenje Karnevalske Republike Ljubuški, suđenje Marku Karnevalu uz posmrtnu besida Marka Karnevala i krštenje novog Meštra od Karnevala. Završetak programa na Centru malih športova i spuštanje karnevalske zastave planiran je u 14.35 sati, stoji u priopćenju.

Bogat program u Prologu započet će u 16 sati uz glazbenu skupinu Victoria Band i voditelje, gdje će se održati karnevalski ručak i hercegovačka tradicija, zatim spaljivanje osuđenog Marka Karnevala i vatromet. U 19 sati planiran je Bal pod maskama, a u 22 sata dodjela Nobelovih nagrada za najbolje maske. Gost 20. Ljubuškog Karnevala je Antimon Ante Čulo iz Večernje škole.

Inače, generalni pokrovitelji manifestacije su: Općina Ljubuški, Županija Zapadnohercegovačka, Central Osiguranje. Dok su sponzori: Karliko, JP Parkovi, Namještaj Medić Crveni Grm, Violeta, TD Company, Svadbeni salon Ohio, zatim, Obitelj Prskalo Goettingen, Galantari Ballingen, Đabalaroši Waterford, Autoherc, Autotransport, Unitrade, Ha-Taxi, Hotel Bigeste, MB Ivanić, Auto-salon Kramar i Croatia Osiguranje, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close